• El Consell Assessor de Polítiques Socials i Familiars valora en un informe la celebració del Ple extraordinari sobre la pobresa i les desigualtats  
El Consell Assessor de Polítiques Socials i Familiars (CAPSIF) ha ressaltat en un informe la importància de la celebració el 12 de març d’un Ple extraordinari sobre la pobresa i les desigualtats i ha destacat la necessitat d’aconseguir un acord general per lluitar contra la pobresa i per la cohesió de la societat.  “Avui Catalunya necessita un gran pacte de lluita contra la pobresa i les desigualtats que superi tots els interessos particulars, polítics i econòmics per aconseguir un país més lliure i sobirà, i alhora més just i menys desigual”, ha manifestat el CAPSIF. 
 
El Consell demana superar els plantejaments partidistes de totes les forces polítiques que es van fer al Ple i arribar a un consens social i polític que respongui als problemes socials actuals. El CAPSIF afirma que “és necessari demostrar que el model de societat que desitgem en el nostre futur immediat anteposa les persones a qualsevol altre interès” i demana l’aplicació de les resolucions acordades en el Ple parlamentari sobre la pobresa en el termini màxim de sis mesos.
 
El CAPSIF també recomana la identificació de nous recursos per lluitar contra la pobresa. En aquet sentit, aposta per realitzar canvis en la gestió econòmica per a perseguir el frau fiscal, realitzar una veritable contenció de les despeses no urgents i crear un fons d’inversió específic per aquest objectiu que podria generar un sentiment de solidaritat entre la ciutadania. Tot i ser conscients de les enormes retallades pressupostàries estatals per a polítiques socials a Catalunya, el Consell diu que “cal modificar les prioritats, essent la primera d’elles les persones”.
 
El Consell proposa al Govern la possibilitat d’estudiar conjuntament amb el Consell Assessor per a la Reactivació Econòmica i el Creixement (CAREC) quines alternatives poden proporcionar nous ingressos per tal d’ajudar a finançar les mesures necessàries per lluitar contra la pobresa els proper anys.
 
Així mateix, el CAPSIF valora molt positivament, tal i com assenyala un dels acords fixats al Ple, portar a terme unes reformes fiscals que facin més equitativa la nostra societat i incrementin la progressivitat fiscal. “La revisió del nostre sistema fiscal, així com un major control de l’economia submergida són mesures necessàries si veritablement es vol enfortir les polítiques socials contra la pobresa i la desigualtat” ha dit el Consell.   
 
El CAPSIF també aplaudeix el compromís que en sis mesos es farà la reforma legislativa sobre l’habitatge protegit; demana avançar en la lluita contra la pobresa infantil; i ampliar la renda mínima d’inserció.  
 
Finalment, el Consell fa una crida a tots els partits polítics i a tota la societat per a actuar i prioritzar per lluitar contra la pobresa i demana al Parlament la creació d’un fons específic per aquest objectiu.

1  

Fitxers adjunts

Informe CAPSIF en PDF

Informe CAPSIF en PDF
PDF | 148