President

CAREC

La directora general de la Fundació Catalunya-La Pedrera, Marta Lacambra, s'incorpora al CAREC

query_builder   5 maig 2014 18:28

event_note Nota de premsa

La directora general de la Fundació Catalunya-La Pedrera, Marta Lacambra, s'incorpora al CAREC

 
El Consell Assessor per a la Reactivació Econòmica i el Creixement (CAREC) ha formalitzat en la darrera sessió de treball, celebrada el 25 d’abril, una nova renovació parcial de la seva composició, en la línia d’incorporar noves perspectives i expertesa que donin continuïtat a l’impuls i dinàmica de treball del Consell.
 
Així, a proposta del president del CAREC, Salvador Alemany, la directora general de la Fundació Catalunya-La Pedrera, Marta Lacambra, s’incorpora a aquest organisme, coincidint amb la sortida del Consell de Carles Tusquets, president del grup Banco Mediolanum a Espanya. Tusquets ha estat membre del CAREC des de la seva creació.
 
Marta Lacambra és llicenciada en Ciències Econòmiques i màster en Teoria Econòmica i Mètodes Quantitatius. Prèviament a la seva actual responsabilitat al capdavant de la Fundació Catalunya-La Pedrera, havia estat sotsdirectora general de Caixa Manresa i directora de la seva obra social. També va ser secretària general dels departaments de Medi Ambient i de Cultura de la Generalitat.
 
Des de l’inici dels seus treballs el febrer de 2011, el CAREC ha elaborat 21 informes i documents que abasten, des del més recent, sobre el sector agroalimentari i la formació professional, a l’Informe inicial per a la Cimera Econòmica de març de 2011. De la cimera van sorgir sis documents amb diferents propostes en els àmbits de la política industrial i energètica; el finançament al sector privat; un model per a les pimes que posteriorment es va completar amb un informe específic sobre la dimensió empresarial; el foment de l’esperit emprenedor, i la interrelació recerca, innovació, universitat i activitat productiva.
 
El CAREC també ha treballat en propostes orientades a promoure una fiscalitat que faciliti i impulsi un marc favorable a la reactivació i en l’àmbit del crèdit empresarial, i de manera destacable en propostes orientades a l’eficiència del sistema tributari amb l’objectiu de combatre l’evasió fiscal i l’economia submergida.
 
El Consell Assessor per a la Reactivació Econòmica i el Creixement es va crear el gener de 2011 i va iniciar els seus treballs el febrer del mateix any. Entre les seves funcions destaquen:
- Assessorar o informar sobre les qüestions que li siguin plantejades pel president o pels titulars dels departaments de la Generalitat competents en les polítiques orientades a impulsar el procés de reactivació econòmica de Catalunya.
- Proposar les actuacions o plantejaments que consideri adients en funció de l’evolució econòmica, tot tractant d’anticipar els seus efectes en els sectors públic i privat.
- Recolzar, a petició del president de la Generalitat, processos de negociació que impliquin la participació del Govern o del Parlament amb institucions de l’Estat o organitzacions internacionals.
 
Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia