FOTO WEB
Un moment de la presentació.
 
 
Les dades reforcen Catalunya com una de les zones productores més importants de l’Estat i d’Europa, i any rere any va guanyant quota de mercat quant a exportació
 
 
El director general d’Agricultura i Ramaderia del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM), Miquel Molins, acompanyat del director dels Serveis Territorials del Departament a Lleida, Jaume Fabà, ha presidit, aquest matí, la presentació de les previsions de collita de préssec i nectarina a Catalunya aquest 2014, juntament amb el director general de l’Associació empresarial de la fruita de Catalunya Afrucat, Manel Simon. L’acte ha tingut lloc a la seu principal del Departament, a Lleida.
 
Aquestes primeres estimacions de collita de préssec i nectarina a Catalunya per al 2014 indiquen que hi haurà un augment de producció del 9% fins a les 414.480 tones davant de les 379.837 tones de 2013. Així, Miquel Molins ha remarcat que “aquestes dades, que d’entrada presenten unes bones perspectives, reforcen Catalunya com una de les zones productores més importants de préssec i nectarina, i, a més, pel que fa a les exportacions, Catalunya va guanyant, any rere any, més quota de mercat”.
 
Com també s’ha fet palès en l’acte d’avui, tot plegat ve donat pel tipus de producció que es realitza a Catalunya amb unes característiques edafoclimàtiques que aporten unes propietats organolèptiques especials, la continuada vigilància per la millora dels estàndards de qualitat de la fruita, la competitivitat, el procés de reconversió varietal de plantacions per a adaptar-se a les demandes del mercat i la consegüent entrada en producció de plantacions joves. A més, el nivell tecnològic de les explotacions dóna unes elevades produccions que incideixen en la seva competitivitat, i també cal destacar el sector de transformació i comercialització per la seva capacitat i pels protocols utilitzats.
 
D’altra banda, Molins també ha volgut destacar el nivell de la sanitat vegetal a Catalunya, que té un reconeixement tant estatal com d’Europa, i ha aprofitat per a fer una crida a tots els agents implicats en l’optimització de la sanitat vegetal a col·laborar en la prevenció i lluita contra les plagues que afecten la producció agrícola catalana.
 
També cal remarcar, com s’ha subratllat avui en la presentació de les previsions, que per primer cop Catalunya va exportar l’any passat major volum de préssec i nectarina que Itàlia, i va incrementar aquestes exportacions en un 29% fins a assolir les 317.582 tones, el que representa un rècord d’exportació a Catalunya, també registrat a nivell de l’Estat.
 
 
També ens podeu seguir a través de facebook.com/agricultura.cat i twitter.com/agriculturacat.
 
 

2  

Fitxers adjunts

Imatge de la presentació.

Imatge de la presentació.
JPG | 133

Dossier de la presentació.

Dossier de la presentació.
PPT | 983