Direcció General de Comunicació

El Govern promou la formació de jutges i magistrats en dret civil català

El Govern promou la formació de jutges i magistrats en dret civil català

query_builder   6 maig 2014 15:03

event_note Nota de premsa

El Govern promou la formació de jutges i magistrats en dret civil català

 
  • El Govern aprova un conveni de col·laboració amb el Consell General del Poder Judicial i la Universitat Oberta de Catalunya, destinat a la formació en dret civil català de jutges i magistrats i al reconeixement oficial de la certificació corresponent
  • El conveni, que se signarà properament, permetrà que quaranta-quatre jutges i magistrats facin un curs de dret civil català
 
El Govern ha donat llum verd a la signatura d’un acord de col·laboració entre el Consell General del Poder Judicial (CGPJ); el Departament de Justícia, a través del Centre d’Estudis Jurídics i Formació Especialitzada (CEJFE), i la Universitat Oberta de Catalunya (UOC), sobre el programa formatiu de dret civil català adreçat a jutges i magistrats i el reconeixement oficial del títol que se n’obtingui.
 
El conveni, que se signarà properament, té per objecte establir, en el marc de l’activitat de formació per a jutges i magistrats, el programa de dret civil català i el reconeixement com a títol oficial de la certificació expedida per la Universitat Oberta de Catalunya. S’hi preveu la participació d’un màxim de 44 jutges i magistrats.
 
El curs compta amb un pressupost de 37.180 euros, que serà la quantitat que el CGPJ abonarà a la Universitat Oberta de Catalunya. La Generalitat, mitjançant el Departament de Justícia i a través del Centre d’Estudis Jurídics i Formació Especialitzada, col·laborarà en l’organització per al desenvolupament del programa de dret civil català.
 
Per tal de garantir-ne una adequada coordinació, es constitueix una comissió de seguiment formada per un representat del CGPJ, un del CEJFE i dos de la UOC, que resoldran els dubtes i faran el seguiment i avaluació del conveni, entre altres actuacions.
 
El Govern de la Generalitat, a través del Departament de Justícia, col·labora des de fa anys amb el CGPJ en matèria de formació. Concretament, el 22 de gener de 1992 ambdues institucions van subscriure un conveni de cooperació en matèria de formació continuada de magistrats i jutges amb destinació als òrgans judicials de Catalunya.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia