Afers Religiosos

Centre Santa Clara

Vendrell visita les obres del futur Centre de Santa Clara a Vic

query_builder   7 maig 2014 09:47

event_note Nota de premsa

Vendrell visita les obres del futur Centre de Santa Clara a Vic

El director general d’Afers Religiosos, Enric Vendrell, ha viatjat a Vic (Osona) el 5 de maig per conèixer in situ l’evolució de les obres que s’hi fan a l’antic convent de Santa Clara. El projecte que promou l’associació Seminari del Poble de Déu (SPD), vol rehabilitar i reconvertir les edificacions existents en el futur Centre Santa Clara, un centre internacional de pensament i recerca de l’ésser humà, inspirat en l’espiritualitat cristiana i la catalanitat.
 
 
 
 
Centre Santa Clara
L’edifici, ubicat a la Plaça de la Malla, 3, de Vic, és al centre mateix de la ciutat, a tocar dels llocs urbans més emblemàtics: catedral de Sant Pere, Museu Episcopal, Temple Romà, Plaça Major. Vendrell ha anat per delegació de la vicepresidenta del Govern i titular del Departament de Governació i Relacions Institucionals, Joana Ortega. Ha estat rebut per la presidenta i el secretari general de l’entitat, Lourdes Campi i Joan Perera, respectivament.
 
El projecte, dirigit per l’arquitecte Agustí Farrés, incorpora llocs de reunions i seminaris, sales de conferències i de simposis, a més d’oratori i dependències de menjador i de convivència, nous espais ideats per afavorir l’intercanvi cultural, el foment del diàleg acadèmic i la intervenció i participació d’especialistes d’arreu. La primera planta de l’edifici acollirà les dependències de les dues comunitats permanents de fidels que està previst que s’allotgin al Centre.
 
SPD és una associació privada de cristians erigida canònicament a Barcelona l’any 1977 pel cardenal Narcís Jubany. L’objectiu principal d’aquesta entitat es oferir a la societat una escola permanent de formació integral que, més enllà de la riquesa intel·lectual, incorpori els valors de la sociabilitat, la interculturalitat i la responsabilitat ètica.
 
Vendrell també ha visitat prèviament el bisbat de Vic, on s’ha reunit amb el bisbe Romà Casanova, i  la Casa dels Claretians, on ha fet un recorregut pel museu i la cripta amb què compta aquesta institució.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia