El total de lots subhastats han sigut 16, pertanyents a diferents municipis de la comarca
moment de la subhasta
moment de la subhasta
El Consell Comarcal de la Cerdanya ha realitzat aquest matí, la subhasta de forest d’utilitat pública de la comarca de la Cerdanya de 2014. Aquesta subhasta ha estat presidida pel cap de Servei de Gestió Forestal, Sr. Carlos San Román, de la Direcció General de Medi natural i Biodiversitat, i pel President del Consell Comarcal de la Cerdanya, Ramon Moliner.
 
El total de lots subhastats ha estat de 16, que suposen uns 14.593m3 de fusta i un preu de taxació de 194.688€ (sense IVA).
 
A més, d’aquest volum, en les properes setmanes també sortiran a subhasta 9.500 tones de fusta classificada portada directament de fàbrica.
 
La quantitat de lots per municipis ha estat la següent:
 
· 2 de Fontanals de Cerdanya
· 1 de Meranges
· 1 de Montellà i Martinet (1 de Montellà i Martinet i 1 d’Estana)
· 3 de Riu de Cerdanya
· 2 de Lles de Cerdanya (1 de Lles de Cerdanya i 1 de l’EMD d’Aransa)
· 3 de Bellver de Cerdanya (1 de Bellver de Cerdanya, 1 de Santa Eugènia i 1 de l’EMD de Pi)
· 2 d’Alp
· 1 de Puigcerdà (Saltègat)
· 1 de Das
 
Dels 16 lots subhastats s’han venut tots, excepte 1 lot d’Alp, amb un total de 6 empreses adjudicaries d’aquesta fusta.
 
A més de la importància dels ingressos que suposen pels ajuntaments, també representa la millora de 204ha de bosc dels municipis de Lles, Bellver, Meranges, Fontanals, Alp, das, Montellà i Martinet.
 
En aquesta sessió, hi ha hagut una representació dels alcaldes de les comarques del Pallars Jussà i el Pallars Sobirà per tal de veure el funcionament de la subhasta de la Cerdanya.
 
Posteriorment, hi ha hagut una jornada tècnica en la qual els representants de les dues comarques pirinenques han manifestat la voluntat de seguir el model aplicat a la Cerdanya i d’explicar-lo al seu territori per tal de poder posar-lo en marxa el més aviat possible.
 
El Departament porta temps treballant intensament en la gestió forestal pròpia perquè els aprofitaments dels boscos públics es pugui realitzar de la manera més eficient. En aquest sentit, és molt important poder comptar amb el recolzament del sector i poder treballar plegats per aconseguir una efectiva dinamització dels aprofitaments forestals.
Cal tenir molt present que la indústria de la fusta és una part fonamental de tota la cadena forestal i les serradores esdevenen un element clau per al manteniment de l’activitat econòmica de les zones rurals de Catalunya.
 
També ens podeu seguir a través de facebook.com/agricultura.cat i twitter.com/agriculturacat.
 
 
 

2  

Imatges

moment de la subhasta

moment de la subhasta 845

moment de la jornada tècnica

moment de la jornada tècnica 831