• El Consorci per a la Normalització Lingüística, l’Associació Catalana de Supermercats i Distribuïdors i la Confederació de Comerç de Catalunya signen un conveni per materialitzar la iniciativa
Moment de la signatura
La campanya Al vostre servei reforçarà l’ús de la llengua catalana en l’atenció al públic al sector de la distribució comercial. La campanya, impulsada pel Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL), organisme adscrit al Departament de Cultura;  l’Associació Catalana de Supermercats i Distribuïdors (Cat-Dis), i la Confederació de Comerç de Catalunya (CCC), té com a objectiu desenvolupar accions de sensibilització adreçades a professionals que atenen el públic per millorar la qualitat del servei en català.
 
Per a materialitzar-la, el CPNL, Cat-Dis i la CCC han signat un conveni que permet implantar-la entre el personal que fa atenció al públic als supermercats associats a Cat-Dis, amb el suport de la CCC.
 
La presidenta del CPNL, Ester Franquesa, ha manifestat que la campanya contribuirà a l’aplicació de la política lingüística catalana en el camp de la distribució en els supermercats i que el conveni signat permet que el Consorci estigui a disposició de Cat-Dis i la CCC per prestar conjuntament un millor servei i fer créixer el català als seus establiments.
 
El president de la CCC, Pere Llorens ha incidit en els objectius d’aquest conveni i els compromisos que se’n deriven. Per la seva part, l’altre signant del conveni, el president de Cat-Dis, Enric Ezquerra ha destacat que a través del comerç no només es dóna ocupació sinó també un servei al ciutadà, i és en aquest sentit que el català pren importància.
 
Fruit d’aquest acord de col·laboració, amb una vigència de tres anys des de la data de la signatura, el CPNL, Cat-Dis i la CCC es comprometen conjuntament a desenvolupar el programa d’actuacions de la campanya Al vostre servei, i a fer-ne el seguiment i l’avaluació.
 
En el marc del conveni, el CPNL es compromet a assessorar les empreses associades en l’elaboració d’uns criteris lingüístics d’atenció al públic, així com també a dissenyar i impartir les sessions de sensibilització, d’acord amb les necessitats i característiques de cada empresa.
 
Cat-Dis, per la seva banda, es compromet a presentar, difondre i dinamitzar la campanya entre les empreses que formen part de l’Associació: Caprabo, Condis, CoAliment, Sorli-Discau i Veritas. També es compromet a facilitar al CPNL el contacte i la coordinació amb les esmentades empreses per tal de planificar i executar les actuacions del projecte més adequades a les seves necessitats.
 
Finalment, la CCC farà la màxima difusió de les accions de la campanya objecte d’aquest conveni per tal que arribi a supermercats de tot Catalunya, posarà a la disposició dels destinataris de la campanya Al vostre servei els materials elaborats d’Oberts al català, campanya creada per la CCC, i, a l’últim, posarà el Servei Lingüístic de l’organització al servei de les empreses que formen part de Cat-Dis.
Cat-Dis és la principal associació de distribuïdors d’alimentació a Catalunya, ja que representa el 40% del sector en aquest territori. Impulsada per Condis, Sorli-Discau, Caprabo i CoAliment, té també com a membres la cadena de supermercats ecològics Veritas i 9 companyies integrades en els gremis provincials de supermercats i autoserveis de Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona, fins a arribar a un total de 14 empreses.
 
La Confederació de Comerç de Catalunya és l’organització més representativa del comerç català i aplega actualment uns 350 gremis i associacions, que alhora representen 90.000 comerciants i botiguers de Catalunya. Per mitjà de la marca “Botiguers pel país”, la CCC s’adreça als ciutadans i als consumidors.
 
El Consorci per a la Normalització Lingüística, creat l'any 1989 com a òrgan territorial d'aplicació a Catalunya de la política lingüística del Govern, és format actualment per la Generalitat de Catalunya, 97 ajuntaments, 37 consells comarcals i la Diputació de Girona. El Consorci desenvolupa estratègies i accions per garantir l'extensió territorial del coneixement i l'ús de la llengua catalana.
 
 
 

2  

Imatges

Moment de la signatura del conveni

Moment de la signatura del conveni 1422

Els signants de l'acord

Els signants de l'acord 6876