El secretari Antoni Castellà firma el conveni amb el president de la RAD, Alfredo Rocafort
El secretari d’Universitats i Recerca, Antoni Castellà, i el president de la Reial Acadèmia de Doctors (RAD), Alfredo Rocafort, han signat aquesta tarda un conveni de col·laboració per reforçar la difusió i promoció del Pla de Doctorats Industrials entre els acadèmics de la RAD així com fomentar la col·laboració entre universitats i empreses o institucions en tots els sectors d’activitat i en el seu àmbit d’actuació.
 
El Pla de Doctorats Industrials és un programa impulsat pel Govern de la Generalitat que té com a objectiu afavorir que la investigació que es desenvolupa a Catalunya millori la competitivitat de les empreses del país i, per tant, beneficiï al conjunt de l’economia i la societat. El Pla també vol servir per retenir el talent que hi ha a les universitats i dóna als estudiants l’oportunitat de realitzar el projecte de doctorat en una empresa. El Pla compta amb el suport de les 12 universitats catalanes i del món empresarial. Actualment, ja hi participen 58 empreses. En l’edició de la prova pilot empreses com Seat, Esteve Química, Meteocat, Escofet 1886, IGEOTEST, ATEKNEA, Buildair Enginyeria, Francisco Albero, SENER, Fundería Condals, Gestora Catalana de Residuos i Computational & Informational Technologies, van ser partíceps.
Actualment, la Secretaria d’Universitats i Recerca ja ha posat en marxa una nova campanya per impulsar el desenvolupament de 75 nous projectes de Doctorats Industrials després de l’èxit de la primera edició, en què es van superar els objectius plantejats.
El secretari d’Universitats i Recerca, Antoni Castellà, ha valorat la implicació de la Reial Acadèmia de Doctors en el desenvolupament del Pla de Doctorats Industrials, que permetrà “millorar la competitivitat i internacionalització del teixit industrial”. Castellà ha afegit que “les 12 universitats i les empreses que ja participen en el Pla de Doctorats Industrials afavoreixen que Catalunya aconsegueixi unes quotes més altes de transferència de coneixement per tal que els resultats de la tasca investigadora reverteixin en més desenvolupament econòmic i social”.
 
Una oportunitat per a estudiants, empreses, universitats i centres de recerca
 
Per a les empreses, el programa de Doctorat Industrial és un mecanisme que permet innovar en els seus productes i serveis gràcies a la cooperació amb grups de recerca capdavanters de les universitats i centres de recerca. Alhora, les empreses poden fer ús també d’equipaments i infraestructures altament especialitzades i atreure talent incorporant a la seva plantilla personal investigador en formació que fa seu aquest projecte i aporta valor afegit per a la millora de la competitivitat i la internacionalització de l’empresa.
 
Per a les universitats i els centres de recerca de Catalunya (CERCA) els projectes de Doctorat Industrial són una ocasió per transferir la seva tecnologia i els seus coneixements a l’entorn productiu i enfortir així els vincles amb el món empresarial.
Per als estudiants, finalment, es tracta d’una magnífica oportunitat per incorporar-se a un entorn altament innovador que combina la supervisió acadèmica de la tesi amb la tutoria que proveeixen les empreses en el marc d’un contracte laboral de tres anys de durada, amb una retribució mínima de 22.000 euros bruts/any i que incorpora a més altres avantatges com ara la matrícula gratuïta o una borsa de mobilitat. La Generalitat de Catalunya dóna suport econòmic als agents implicats: empreses, grups de recerca i investigadors en formació.

2  

Fitxers adjunts

El secretari Antoni Castellà i el president de la RAD, Alfredo Rocafort

El secretari Antoni Castellà i el president de la RAD, Alfredo Rocafort
JPG | 52

Comunicat de premsa

Comunicat de premsa
PDF | 237