Drets Socials

Fotomini

Benestar Social i Família ofereix 1.000 places becades per a famílies amb infants i joves en situació de vulnerabilitat pel programa "L'estiu és teu!"

query_builder   9 maig 2014 14:13

event_note Nota de premsa

Benestar Social i Família ofereix 1.000 places becades per a famílies amb infants i joves en situació de vulnerabilitat pel programa "L'estiu és teu!"

  • Les beques cobriran entre el 65% i el 100% del preu de l’estada, depenent de la situació familiar
  • Les famílies monoparentals, nombroses i acollidores gaudiran d’una reducció del 10% sobre el preu normal
  • El programa “L’estiu és teu!” ofereix un total de 10.074 places per a nois i noies de 5 a 17 anys
Foto1
 El Departament de Benestar Social i Família ofereix un total de 1.000 places becades perquè nois i noies de 5 a 17 anys en situació de vulnerabilitat puguin gaudir del programa “L’estiu és teu!” a un preu reduït o, depenent del cas, gratuït.
 
El programa, que enguany arriba a la seva vintena edició, ofereix experiències de fins a dues setmanes a infants i joves a través de la Xarxa Nacional d’Albergs Socials de Catalunya (Xanascat). Les modalitats d’estades que es poden escollir són: música (19 estils i 27 instruments a triar), idiomes (anglès, francès o alemany), esportives (futbol, bàsquet i handbol), multiesportives (20 modalitats), combinat d’anglès i multiesportives, combinat d’anglès i astronomia, enginy, circ, teatre, veu, cinema i natura.
 
El nombre total de places que s’ofereixen del programa és de 10.074. D’aquestes, el Departament becarà un total de 1.000 places exclusivament per a nois i noies en situació de vulnerabilitat, un 10% del total de l’oferta. Aquests participants podran gaudir de qualsevol de les tipologies d’estada que s’ofereixen en diferents torns al llarg de l’estiu.
 
La quantia de les beques serà del 65%, el 75%, el 90% o del 100% del total del preu de l’estada, en funció del grau de vulnerabilitat de cada noi o noia. La valoració de la necessitat de cada cas es farà a través dels Equips Bàsics d’Atenció Social dels diferents ajuntaments de Catalunya, ja que aquestes beques es posen a disposició d’aquests equips perquè les puguin destinar a aquells infants i adolescents que per la seva situació familiar no podrien accedir a aquest programa.
 
A més d’aquest ajut, Benestar Social i Família també ofereix a les famílies nombroses, monoparentals i les acollidores que obtinguin plaça pels seus fills i filles una reducció del 10% en el preu de les estades. Aquests ajuts s’emmarquen en les polítiques del Departament de suport a la família i, alhora, intensifiquen l’orientació al servei públic dels albergs gestionats per la Generalitat de Catalunya.
 
L’any passat es van beneficiar de les reduccions a famílies nombroses i monoparentals un total de 1.664 nois i noies, el 23% del total de participants.
 

2  

Fitxers adjunts

Annex. Albergs, torns i preus

Annex. Albergs, torns i preus
PDF | 24

Tríptic del programa "L'estiu és teu 2014"

Tríptic del programa "L'estiu és teu 2014"
PDF | 4284

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia