El secretari d’Afers Exteriors i de la Unió Europea ha estat entrevistat aquest matí al programa “L’Entrevista” de la Xarxa. Albinyana ha parlat de la necessitat de seguir fomentant l'interès vers les institucions europees en la ciutadania, i ha explicat en quin punt es troben les relacions internacionals de Catalunya en relació al procés de transició nacional i la consulta del 9 de novembre.
Roger Albinyana entrevistat al programa
Amb motiu de la celebració del Dia d'Europa, el secretari ha remarcat que, tot i que les últimes enquestes indiquen que l'interès dels ciutadans catalans vers la Unió Europea ha disminuït, cal seguir treballant per sensibilitzar la ciutadania de la importància de les decisions que es prenen al si de les institucions europees, ja que entre el 70% i el 80% de les decisions dels parlaments nacionals són conseqüència de la transposició de normatives europees.
 
Pel que fa a la consulta del 9 de novembre i a les repercussions que el procés de Catalunya té en l’esfera de les relacions internacionals, el secretari ha afirmat que "Catalunya s’ha de mostrar com un actor fiable, transparent i previsible" ja que "a la diplomàcia no li agraden les incerteses. Hem de donar elements perquè els països sàpiguen per on anem". Albinyana ha tornat a incidir en la perplexitat que a nivell internacional causa la posició immobilista del Govern espanyol que es nega a negociar. Al seu parer, "els països abans de posicionar-se demanen que votem. Aquest és l’instrument per internacionalitzar el procés."
 
Malgrat això, el secretari s’ha mostrat optimista ja que des de fa un any s’ha produït una evolució favorable pel que fa a la comprensió del procés català tant en mitjans com en “think tanks” estrangers.
 
Més informació:
Feu clic en aquest enllaç per veure l'entrevista íntegra