ContactaEN
Sala de premsa
Sales de premsa dels departaments
event_note Nota de premsa

Les empreses catalanes presenten novetats en la fira Sial Xina i en el B2B Shanghai Expo Alimentació i Begudes, amb el suport del Departament d'Agricultura

 
 
Sial Xina i el B2B Shanghai Expo Alimentació i Begudes, que com ja es va anunciar tenen lloc a Xangai, del 9 al 15 de maig, són l’aparador on les 24 empreses catalanes participants en aquests dos certàmens presenten les novetats quant a productes, serveis i innovació, així com altra informació destacada, acompanyades del conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, i del conseller delegat de l’empresa pública Promotora d’Exportacions Agroalimentàries (PRODECA), del Departament, Jordi Bort.
 
.- Novetats i més informació destacada:
 
Aceites Borges Pont
Premis: 2013 XXVI Edició Premi “Alimentos de España a la Internacionalización Alimentaria”.
 
Agro Food & Commerce - Priordei
Novetats: Priordei Excellence (1L llauna) és el primer Oli d’Oliva Verge Extra que no ha perdut mai la cadena de fred des que s’elabora. Es troba en les neveres obertes dels millors supermercats i botigues gourmet. Abans d’obrir, s’ha de deixar un parell d’hores a temperatura ambient. Un cop obert, Priordei Excellence manté les propietats físic-químiques i organolèptiques que tenia el primer dia.
 
Aigua Sant Aniol
Novetats: Nova imatge Sant Aniol i Edició Limitada i Un homenatge Natural (pack amb Alma té).
 
Betara Formatges
Premis: Lactium d’Or al Formatge madurat de cabra
World Cheese Awards 2013: Medalla d’Argent al formatge de cabra eco i formatge de vaca. Medalla de Bronze al formatge de cabra Farcellet i formatge de cabra cremós.
 
Cal Saboi
Novetats: Cal Saboi Premium 2.014
Premis: dues Estrelles International Tast & Quality Institute ITQI Brussels 2012
Los Angeles Int. Extra Virgin Olive Oil Competition: Taste Silver Medal 2013,Gold Medal 2010.
Mediterranean Int. Olive Oil Competition: Terraolivo 2013 Israel, Prestige Gold Awards.
International Extra Virgin Olive Oil Competition: Olive Japan 2013 – Tokyo Gold Medal Awards.
 
Castell d’Or
Novetats: Cava Cossetania Gran Reserva Brut Nature i Cava Pupitre Brut Imperial.
Premis:
Red Wine Flama d’Or Gold Medal Mundis Vini 2013.
Red Wine Cossetania Silver Medal Concurs Mundial Bruxeles 2013.
Cava Cossetania Brut Rosat   Gold Medal Vinarius 2013.
Wine Rose Cossetania 2013  Silver Medal Vinarius 2013.
 
Cellers Unió
Premis:
2013 Awc Viena, Gold Medal, Perlat Garnatxa / 2013 Awc Viena, Silverd Medal, Perlat / 2013 Awc Viena, Silver Medal, Perlat Syrah / 2013 Awc Viena, Seal Approval, Reina Elionor.
2013 Berliner, Gold Medal, Dairo / 2013 Berliner, Silver Medal, Reina Elionor Reserva.
2013 Iwsc, Bronze Medal, Mil Cepas Gran Reserva / 2013 Iwsc, Bronze Medal, Clos Pinell Garnatxa Blanca / 2013 Iwsc, Bronze Medal, Dairo / 2013 Iwsc, Silver Medal, Siete Leguas Rosé / 2013 Iwsc, Silver Medal, Señorio De Convey
2013 Decanter, Bronze Medal, Clos Pinell Garnatxa Blanca.
2013 Iwc, Bronze Medal, Siete Leguas Rosé / 2013 Iwc, Silver Medal, Señorio De Convey.
2013 Concours Mondial Bruxelles, Silver Medal, Llicorella Classic.
 
Codorniu Raventós
Premis:
Concurs Mundus Vini 2014, de la Internationale Weinakademie:
Scala Dei Cartoixa 2007 - Mundus Vini Gold
Gran Codorniu Gran Reserva Chardonnay - Mundus Vini Gold
Gran Codorniu Gran Reserva Pinot Noir - Mundus Vini Gold
XII Concurs Internacional de Vins 2014, a Madrid
Jaume de Codorniu Gran Reserva-Bacchus Or
Anna de Codorniu Blanc de Blancs-Bacchus Or
Legaris Crianza 2010-Bacchus Or
La Vicalanda Reserva 2009-Bacchus Or
 
Dama d’Elaia
Novetats: Vinagres BIO PX. Envàs Oli d’oliva Tripac Aromatitzats i Bodegó
Vinagretes.

Europastry
Premis: "VII Premi Estratègia NAOS a la millor iniciativa empresarial de 2013", atorgat per l’Agència de Consum, Seguretat Alimentària i Nutrició, AECOSAN, organisme del Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat. El guardó reconeix l’impacte positiu en la salut pública del projecte "Pa reduït en sodi i font de potassi".
 
Grup Pons
Novetats: el nou oli d’oliva infusionat amb tabasco, recull tota l’autenticitat del sabor picant de tabasco i les propietats saludables de l’Oli d’Oliva Extra Verge. Un oli sorprenent que està tenint una acollida molt bona en els més de 120 països d’arreu del món en els que Grup Pons està comercialitzant els seus productes.
 
Mas Rodó
Novetats: les noves anyades dels 5 vins mono varietals Mas Rodó, Mas Rodó Reserva de la Propietat i Mas Rodó Incògnit.
Premis: dues Medalles d’Or i una d’Argent per als vins mono varietals de Mas Rodó en els Premis Mono Vino 2014. En la categoria de negres amb criança, s’ha obtingut una medalla d’or per al MAS RODÓ Cabernet Sauvignon, i una de plata per al MAS RODÓ Merlot. Pel que fa als blancs amb criança, MAS RODÓ s’ha endut la medalla d’or per al MAS RODÓ Macabeu.
Dues Medalles d’Or en el 48è Concurs de Vins de Qualitat de la DO Penedès.
 
Patatas Torres
Novetats: patates fregides amb sabor a trufa negra.
Premis: Gold Award. International Quality Institute. Monde Selection. Brussel·les 2013.
 
Roqueta Origen
Premis:
Abadal (DO Pla de Bages), escollida la 24 “Marca de Vins més Admirada del Món” per la revista britànica Drinks International.
Abadal 3.9: Gran Or als Premis Magnum 2013 (Madrid).
La Fou Celler (DO Terra Alta): Medalla d’argent per La Fou Els Sender en el concurs "Mejores Vinos de España en Asia" (Hong Kong).
Bodegas 1898 Ramon Roqueta (DO Catalunya):
Ramon Roqueta Reserva 2008, Medalla d’Or en el Berliner Wein Trophy (Alemanya).
Vinya Nostra Xarel.lo, Medalla d’Argent en el concurs de vins ecològics Mundus Vini Biofach 2014 (Alemanya).
Ramon Roqueta Tempranillo, Medalla d’Argent en el Concours International de Lyon.
 
Torrons i Mel Alemany
Novetats: línia gourmet; mel amb pell de taronja, mel amb crema d'avellana. Línia Salut, mel amb gingebre, mel amb canyella, mel amb ginseng, mel amb pol·len.
 
Torrons Vicenç
Novetats: Torrons Vicens i el xef Albert Adrià han unit l’alta gastronomia i la tradició torronaire d’Agramunt per a crear un nou concepte de torró, amb sabors, textures i una presentació trencadora i original. Algunes de les noves varietats de torró estan inspirades en postres que el xef Albert Adrià ha creat en “El Bulli”. Aquesta línia de torrons “Natura”, està integrada per cinc varietats diferents i inèdites de torró.
Una altra creació original i innovadora: el torró Soufflé, un torró dur cruixent d’ametlla, elaborat amb la mateixa fórmula del torró tradicional d’Agramunt, basada en una selecció d’ametlles, sucre, mel, clara d’ou i banyat amb xocolata bitter. Al torró se l’hi incorpora un soufflé d’aire, el que fa que el sigui més lleuger, més suau i cruixent
 
Vinícola del Priorat
Premis:
Medalla d’argent a Mundus Vini 2013 per al 2010 Clos Gebrat Crianza Priorat DOCa.
Medalla d’argent a Mundus Vini 2013 per al 2012 Ònix Clàssic Priorat.

Xertoli
Novetats: nou packaging per l'ampolla de 500ml Xertoli Arbequí. Extra Verge 1a premsada en fred de 0,1º acidesa.
Nou format: ampolla de 250ml amb tap inviolable de Xertoli Arbequí i Xertoli Coupage de: (Morruda, Sevillenca i Farga) 1a premsada en fred de 0,1º acidesa.
 
 
El mercat xinès, un mercat d’interès per als productes agroalimentaris 

La demanda dels productes d'importació a la Xina creix a una taxa anual del 13%. La presència de les grans empreses internacionals en el país asiàtic afavoreix l'entrada de nous productes. 
 
El sector agroalimentari xinès es troba en plena transformació, com a resultat d'una societat i economia en canvi. El creixement econòmic, el desenvolupament urbà i l’augment de la classe mitjana i alta, així com la diversificació de la dieta i la tendència al consum de productes d'estil occidental representen una oportunitat per a les exportacions alimentàries catalanes.

Respecte a les dades econòmiques del sector agroalimentari, la despesa mundial en alimentació i begudes el 2013 va ser de 5.326.564,20 milions d’euros i Xina representa el 13,06%, situant-se com el primer mercat mundial en consum agroalimentari, seguit de prop per EEUU, amb un 12,05%. La previsió de creixement en els propers quatre anys torna a situar Xina com el mercat de major creixement, amb un 44,03%.
 
Aquestes xifres confirmen la tendència que s'apuntava aquests últims anys, de creixement i sobretot consolidació i maduració del sector agroalimentari a la Xina, que se situa entre els primers quinze destins de les exportacions agroalimentàries catalanes, seguida de França, Alemanya, Itàlia, Portugal i Regne Unit, i com el cinquè mercat de destí fora de la Unió Europea (UE).
 
Val a dir també que les exportacions catalanes a Xina van créixer, l’any 2013,  un 10,27% respecte el 2012, i la taxa de cobertura se situa en un 160,43%.
 
Pel que fa als canals de distribució, els supermercats i hipermercats són els canals de venda més importants per als aliments a Xina, amb una forta fidelització de clients, gràcies a les seves àmplies gammes, preus baixos i agradable ambient de compres. I mentre que el comerç minorista d'Internet ofereix el lliurament a domicili, la majoria dels consumidors de l’est de Xina veuen els supermercats com el canal més convenient per a comprar aliments. No obstant això, el comerç minorista d'Internet és cada cop més popular entre els consumidors més joves i està veient un fort creixement a causa del desenvolupament de la logística i dels sistemes de pagament en línia.
 
 
 
També ens podeu seguir a través de facebook.com/agricultura.cat i twitter.com/agriculturacat.
 
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia