El taller s’ha organitzat per a cuiners dels locals que tenen l'acreditació Amed, el segell que certifica els establiments promotors de l'alimentació mediterrània
Jornada d'alimentació mediterrània
Un grup de 70 professionals de la restauració han participat avui en el taller gratuït realitzat a la seu de Fundació Alícia, a Sant Fruitós de Bages. El taller ha estat organitzat per l’Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT) i la Fundació Alícia, conduit pel cuiner Marc Puig-Pey i per les nutricionistes Núria Cinca i Gemma Salvador. En el taller s’hi han abordat temes com la innovació, la tradició, el territori, la sostenibilitat i la salut en les cuines dels restaurants Amed.
 
Amed és una acreditació que lidera l’Agència de Salut Pública de Catalunya i que promou, identifica i acredita els establiments de restauració promotors de l’alimentació mediterrània i d’estils de vida actius. Els establiments Amed disposen d’una oferta gastronòmica on es garanteixen l‘ús d’oli d’oliva, l’abundància de verdures, hortalisses i llegums, fruita fresca i peix i carn magres i la inclusió de productes integrals.
 
Actualment, ja hi ha 84 municipis amb més de 300 establiments acreditats que tenen capacitat per oferir alimentació mediterrània a aproximadament 48.000 comensals diaris a tot Catalunya.
 
Aquest és el primer taller-trobada de restauradors Amed amb inquietud per fer visible el seu establiment també des de l’aspecte de la promoció de la salut. L’èxit d’assistència d’aquesta edició motiva els organitzadors a proposar nous tallers i trobades per a aquest col·lectiu.
 
Aquestes accions s’emmarquen en el Pla interdepartamental de salut pública, (PINSAP). El PINSAP és l’acció conjunta de tot el Govern i parteix del principi que la salut es crea en el context de la vida diària, quotidiana, on la gent viu, treballa, menja, juga, etc.
 
Més informació:
 

1  

Fitxers adjunts

Taller a la Fundació Alícia

Taller a la Fundació Alícia
JPG | 403