• L’Auditori de Barcelona, el Gran Teatre del Liceu i el Palau de la Música Catalana acolliran tres propostes de gran qualitat i que tenen la música de l’època com a denominador comú
El Departament de Cultura i els grans equipaments nacionals s’uneixen als actes del Tricentenari amb la celebració de  tres concerts. L’Auditori de Barcelona, el Gran Teatre del Liceu i el Palau de la Música Catalana acolliran els concerts dins del programa Concerts del Tricentenari, que arriba aquest 2014 a diverses poblacions del país.
 
Els Concerts del Tricentenari volen contribuir a posar en relleu la riquesa musical del país a través d’una programació musical que inclou més d’una cinquantena d’artistes que, amb trajectòries i estils diversos, formaran part d’una mateixa proposta. Integrats, en molts casos, en la programació estable de festivals, i en d’altres com a concert únic, l’esperit de la commemoració es farà present en aquesta programació musical que pretén arribar a un ampli sector de públic a partir d’una aposta plural i transversal.
 
L’Auditori de Barcelona, el Gran Teatre del Liceu i el Palau de la Música Catalana s’uneixen a aquests concerts amb propostes de caire historicista i basades en la música de l’època. En el cas de l’Auditori, el concert coincideix amb l’inici de l’exposició “Les músiques dels 1714s”, realitzada pel Museu de la Música.
 
Les dates dels tres concerts són les següents:
 
·         14/5/2014 a les 20:30h: L’Auditori de Barcelona, Sala 2 Oriol Martorell. L’últim Habsburg: Música d’òpera a Barcelona. Obres d'E. Baró d'Astorga, A. Caldara, G.F Händel, A. Ragazzi, T. Albinoni i A.S Fiorè. Vespres d’Arnadí, Maria Espada (soprano), Dani Espasa (director)
 
·         24/5/2014 a les 20h: Gran Teatre del Liceu de Barcelona. De la Guerra dels Segadors a la Pau d'Aquisgrà. 1640-1714-1748 Batalles, tempestes i celebracions de la Pau. Obres de Joan Baptista Cabanilles, Antonio Caldara, Heinrich Ignaz Franz von Biber, Matthew Locke, Antonio Vivaldi, Georg Friedrich Händel i anònims catalans. Jordi Savall (viola de gamba i direcció), La Capella Reial de Catalunya, Le concert des Nations.
 
·         16/6/2014 a les 19h: Palau de la Música Catalana de Barcelona. Les músiques barcelonines de l'arxiduc Carles. Obres vocals i instrumentals d'E. Barón d'Astorga, J. Picanyol, A. Caldara, F. Valls, T. Albinoni i A. Corelli. La Real Cámera, Raquel Andueza (soprano), Emilio Moreno (violí i mestre de concert)
 
Durant el 2014, els Concerts del Tricentenari formen part també de la programació de diferents festivals de referència: Festival Castell de Peralada, Festival Acústica, Festival de Músiques de Torroella de Montgrí, Festival Strenes, Festival de la Porta Ferrada, Festival de Jazz de Terrassa, Festival Tradicionàrius, Festival BarnaSants, Festival Ciutat Flamenco, Festival de Música Antiga dels Pirineus, Festival de la Pasqua de Cervera, Festival Internacional de Música Pau Casals i Festival de Música en Terres de Cruïlla.