Direcció General de Comunicació

El Govern destinarà 600.000 euros a ONG i fundacions que realitzin projectes d'educació i sensibilització ambiental

El Govern destinarà 600.000 euros a ONG i fundacions que realitzin projectes d'educació i sensibilització ambiental

query_builder   13 maig 2014 15:01

event_note Nota de premsa

El Govern destinarà 600.000 euros a ONG i fundacions que realitzin projectes d'educació i sensibilització ambiental

 
  • La decisió s’emmarca en el Pla de suport al tercer sector ambiental (2011-2014), que preveu mesures de promoció de l’associacionisme i el voluntariat ambiental
  • Unes 12.000 persones van participar en els projectes de les entitats ambientals impulsats per la Generalitat l’any 2013
 
El Govern ha aprovat les subvencions per al finançament de projectes d’educació i sensibilització ambiental per als anys 2014 i 2015, amb un import de 600.000 euros. Aquests ajuts aniran destinats a fundacions i entitats sense fi de lucre.
 
L’impuls de les polítiques ambientals de lluita contra el canvi climàtic és un dels eixos del Pla de govern de Catalunya 2013-2016. A més, el Pla departamental de Territori i Sostenibilitat vincula la recuperació econòmica als compromisos de respecte al medi ambient i a la conservació del nostre entorn natural. En aquest context, el Pla determina com a aspectes fonamentals, entre d’altres, la informació i l’educació ambiental.
 
També cal tenir en compte que el Pla de suport al tercer sector ambiental (2011-2014) preveu mesures de promoció de l’associacionisme i el voluntariat ambiental. Per això es considera necessari fomentar la col·laboració d’entitats perquè portin a terme conjuntament un projecte d’educació i sensibilització ambiental  amb un major impacte.
 
El Departament de Territori i Sostenibilitat va subvencionar, l’any 2013, 16 projectes relacionats amb l’educació i la sensibilització ambiental que van realitzar grups de dues entitats en règim de col·laboració. 32 entitats es van unir per desenvolupar projectes de protecció del medi ambient. En concret, per conservar els ecosistemes aquàtics continentals, litorals o marins, bàsicament serveis ambientals que presten al benestar de les persones, reduir els residus, i disminuir la contaminació de l’aire en zones urbanes. En total, unes 12.000 persones es van beneficiar d’aquestes iniciatives impulsades per les entitats.
 
Per a aquest any, la Direcció General de Polítiques Ambientals, a través de La Subdirecció General d’Informació i Educació Ambiental, decidirà quin objectius seran motiu de subvenció i els publicarà properament en una Ordre d’ajuts.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia