Direcció General de Comunicació

El Govern de Catalunya aprova un conveni de col·laboració amb l'Estat de Baden-Württemberg per fomentar la mobilitat laboral entre ambdós territoris

El Govern de Catalunya aprova un conveni de col·laboració amb l'Estat de Baden-Württemberg per fomentar la mobilitat laboral entre ambdós territoris

query_builder   13 maig 2014 15:06

event_note Nota de premsa

El Govern de Catalunya aprova un conveni de col·laboració amb l'Estat de Baden-Württemberg per fomentar la mobilitat laboral entre ambdós territoris


  • L’objectiu principal de l’acord és enfortir la cooperació ja existent en l’àmbit de la mobilitat professional i la formació dual entre ambdós territoris per a la millora de les condicions dels treballadors
  • La creació d’un espai europeu consistent de mobilitat laboral és un requisit indispensable per reforçar la competitivitat d'Europa i de les seves regions
 
El Govern ha aprovat avui subscriure un acord de col·laboració amb el Govern de Baden–Württemberg (Alemanya) per al foment de la mobilitat laboral. L’objectiu principal del conveni és enfortir la cooperació ja existent en l’àmbit de la mobilitat professional i la formació dual entre ambdós territoris per a la millora de les condicions dels treballadors, atesos els vincles existents entre Catalunya i Baden–Württemberg des de fa més de 25 anys en el marc dels Quatre Motors d’Europa.
 
Així mateix, aquest acord de cooperació contribueix al foment de la transparència al mercat laboral europeu i a un aprofundiment de la integració europea en el seu conjunt. A la vista de la competència global existent, la creació d’un espai europeu consistent de mobilitat laboral és un requisit indispensable per reforçar la competitivitat d'Europa i de les seves regions.
 
L’acord arriba després que l’intercanvi de treballadors qualificats entre Catalunya i Baden-Württemberg s’hagi incrementat de manera notòria els últims anys, motiu pel qual ara es vol dotar d’un marc formal aquesta col·laboració ja existent.
 
Segons el conveni, que té una vigència de cinc anys, l’Estat de Baden-Württemberg, juntament els socis de l’Allianz für Fachkräfte Baden-Württemberg (Aliança per a Professionals de Baden-Württemberg) i els Centres de Benvinguda, desplegaran projectes sostenibles per al foment de la mobilitat laboral.
 
Per la seva banda, la Generalitat de Catalunya promourà l'Acord de cooperació amb la participació dels departaments amb competències econòmiques, laborals, empresarials, socials, educatives i formatives, així com amb els agents socials i les cambres de comerç.
 
Per facilitar la mobilitat laboral, els perfils dels llocs de treball de les empreses i els dels candidats hauran de casar ja al país d'origen. Els candidats també hauran de comptar amb una suficient competència lingüística de l’idioma del país d'arribada i una competència intercultural. Les mesures d'integració hauran de continuar al territori d'arribada.
 
Un grup de treball format per experts elaborarà el programa de treball per desenvolupar l’acord i coordinarà les mesures que es portin a terme, a més de fer-ne el seguiment i l’avaluació.
 
Aquest organisme estarà format, per part de Baden–Württemberg, pel Ministeri d’Economia i Finances; el Ministeri d’Ocupació, Afers Socials, Família, Dones i Tercera Edat; el Ministeri d’Educació, Joventut i Esports; el Ministeri de Ciència, Recerca i Cultura; el Ministeri d’Integració; l’Associació de patronals de Baden–Württemberg; el Districte de Baden–Württemberg de la Confederació de Sindicats Alemanya; el Districte de Baden–Württemberg del Sindicat IG-Metall; la direcció regional a Baden–Württemberg de l’Agència Federal d’Ocupació; la Federació de Cambres de Comerç i d’Indústria de Baden–Württemberg; la Federació de Cambres d’Artesania de Baden–Württemberg i l’Agència Regional de Desenvolupament Empresarial de Baden–Württemberg.
 
Per part de Catalunya, en el grup de treball estaran representats el Departament d’Empresa i Ocupació; el Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC); l’Agència per a la Competitivitat de l’Empresa (ACCIÓ); el Departament de Benestar Social i Família; el Departament d’Economia i Coneixement; el Departament d’Ensenyament; la patronal de la Petita i Mitjana Empresa de Catalunya (PIMEC); Foment del Treball Nacional; Comissió Obrera Nacional de Catalunya (CCOO); Unió General de Treballadors de Catalunya (UGT), i el Consell General de Cambres de Comerç de Catalunya.

 
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia