Direcció General de Comunicació

Millores a la xarxa viària

El Govern destina 6 milions d'euros a obres de millora de la xarxa viària

query_builder   13 maig 2014 15:24

event_note Nota de premsa

El Govern destina 6 milions d'euros a obres de millora de la xarxa viària


 
  • Els treballs que s’impulsen permetran millorar la seguretat viària a la C-55 a Manresa i a la C-16 entre Berga i Bagà
  • Les obres permetran finalitzar el desdoblament de la ronda de Manresa i millorar-ne la seguretat, la capacitat i nivell de servei i millorar la senyalització i l’abalisament dels trams d'avançament i els carrils addicionals de la C-16
 
El Govern ha impulsat avui, amb l’aprovació de la despesa pluriennal corresponent, dues obres de millora de la seguretat viària i la funcionalitat a la C-55 a la ronda de Manresa i a la C-16 entre Berga i Bagà, que sumen una inversió total prevista de 6,1 milions d’euros.
 
Desdoblament de la ronda de Manresa (C-55)
 
La Generalitat té previst l’eixamplament de la  calçada de la carretera C-55 a Manresa; concretament el tram d’1,5 quilòmetres de longitud que discorre entre l’enllaç de Bufalvent i el nus del Guix. Així, les obres que s’impulsen consistiran en l’eixamplament de la calçada actual per tal de formar una via de dos carrils per sentit, amb una mitjana de formigó de separació.
 
Mapa
.
Així, els treballs permetran finalitzar el desdoblament de la ronda de Manresa i millorar-ne la seguretat, la capacitat i el nivell de servei. D’altra banda, també inclouran la compleció de l’actual enllaç de Manresa - est (o enllaç de Viladordis), amb la construcció del ramal d’entrada a la ronda de Manresa en sentit Barcelona. Aquesta obra, amb un pressupost de 3,1 milions d’euros, es licitarà en les pròximes setmanes.
 
La C-55 és una peça clau en la mobilitat interna del Bages i al seu pas per Manresa, on la via està parcialment desdoblada, registra una elevada intensitat de trànsit, de l’ordre dels 30.000 vehicles diaris.
 
L’actuació que ara s’impulsa pertany a un conjunt de mesures que la Generalitat està desenvolupant per a millorar la xarxa viària del Bages, especialment a l’entorn de Manresa, que sumen una inversió total prevista de 20 MEUR. Així mateix, s’emmarca en el pla de mobilitat que el Departament està desplegant en aquest àmbit territorial fins al 2015.
 
Millora de la seguretat a la C-16
 
El Govern ha aprovat avui la inversió corresponent a una actuació de millora de la seguretat viària a la C-16, concretament en un tram de 15 quilòmetres entre Berga i Guardiola de Berguedà. El projecte que detalla les actuacions a dur a terme està actualment en redacció i es preveu que les obres s’executin durant el 2015.
 
Els treballs abastaran des de millores en la senyalització (tant vertical i horitzontal com la d’orientació) i l’abalisament com la revisió dels trams d'avançament i els carrils addicionals. Paral·lelament, s’estudiarà la possibilitat d'implementar un separador físic entre sentits. El cost previst de l’obra és de 3 milions d’euros.
 
En paral·lel a aquesta actuació a curt termini,  la Generalitat de Catalunya està treballant en la redacció del projecte constructiu per millorar-ne la capacitat i resoldre els problemes de congestió puntuals que registra aquesta via en aquest àmbit. L’actuació consisteix, concretament, en la construcció d’un tercer carril reversible i la instal·lació d’un innovador sistema de mitjana mòbil en un tram de 21 quilòmetres.
 
Aquest tercer carril es preveu reversible; s’utilitzaria en un sentit o en un altre de la circulació en funció de les necessitats del trànsit. Entre Berga i Bagà hi circulen diàriament de mitjana entre 6.500 i 11.800 vehicles, amb puntes de trànsit d’uns 19.100 els caps de setmana d’hivern.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia