• El cap de l’Executiu ha presidit el lliurament del Premi Català de l’any 2013, que ha recaigut en la científica Josefina Castellví
Premi Català de l'Any
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha destacat aquest vespre durant la gala de lliurament del Premi Català de l’Any que “Catalunya és un país que té sentit de la solidaritat, talent i capaç de situar-se a dalt de tot del món”. Tres característiques que ha assegurat que representen a la perfecció els tres candidats del premi, la científica Josefina Castellví, l’activista social Núria Gispert i els Germans Roca, i que són tres valors que cal explicar a aquelles persones que no coneixen el nostre país.

La intervenció del president Mas ha estat just després de l’entrega del Premi Català de l’Any 2013, que, per votació popular, ha recaigut en la científica Josefina Castellví, qui va ser la primera dona de l’Estat espanyol que va participar en una expedició internacional a l'Antàrtida.

En primer lloc, el president ha parlat de solidaritat, un tret que ha dit que encarna a la perfecció Núria Gispert, figura clau de l'escoltisme i del moviment veïnal i cristià d'una Barcelona malmesa per la postguerra, amb tota una vida dedicada a ajudar els altres. “La solidaritat es practica a Catalunya i molt, a través dels voluntaris que dediquen el seu temps i coneixement a ajudar els altres”, ha dit Artur Mas, que ha afegit que “Catalunya pot presumir d’aquest sentit profund de la solidaritat que es palpa més que mai”.

En parlar de talent, Artur Mas ha destacat a Josefina Castellví, una dona que ha excel·lit en un àmbit, el científic, que, com ha destacat el president, en els darrers anys ha guanyat molta força en el país. En aquest sentit, el cap de l’Executiu ha subratllat que “si una cosa ha canviat en els darrers deu o quinze anys és que ens hem col·locat en el mapa de la producció científica i de la recerca a nivell europeu i, en alguns casos, també a nivell mundial”.

Aquest avenç, ha remarcat Artur Mas, “demostra que, quan el país es posa fites i objectius de primer nivell, i es fan esforços de moltes institucions i persones en la mateixa direcció, aleshores Catalunya se’n surt”.

Per últim, el cap de l’Executiu ha parlat de projecció internacional, una característica, ha dit, que representen molt bé els Germans Roca. El president ha destacat que part de la nostra imatge al món es projecta a través de Barcelona, però que els propietaris del Celler de Can Roca, com molts d’altres exemples, han demostrat que “la bona imatge del país també es projecta a través de les comarques gironines i de la resta de Catalunya”.

Durant la gala, que s’ha celebrat al Teatre Nacional de Catalunya, també s’han lliurat els premis a la Millor Iniciativa Empresarial, que aquest any ha reconegut l’empresa Frit Ravich, i el Premi Mercè Conesa a la Millor Iniciativa Solidària, que ha rebut la marca social Dona Kolors.

A l’acte també hi han assistit l’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, i els consellers de la Presidència, Francesc Homs; de Salut, Boi Ruiz; d’Interior, Ramon Espadaler; de Benestar Social i Família, Neus Munté, i de Justícia, Germà Gordó, entre d’altres personalitats.

2  

Imatges

El president Mas lliura el premi

El president Mas lliura el premi 684

Foto de família

Foto de família 717