• La consellera ha participat en l'acte a l'Institut escola Daniel Mangrané de l'entitat municipal descentralitzada de Jesús
 
  • També ha assistit a la XX Trobada de corals d'educació de secundària, que s'ha dut a terme a l'Auditori Felip Pedrell de Tortosa, on s'ha interpretat, entre d'altres cançons, la de 1714, que commemora el Tricentenari
Foto petita
La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, ha felicitat als centes docents catalans que avui s'han sumat a la campanya internacional a favor de l'alliberament de les noies de Nigèria que romanen segrestades. Rigau ha afirmat que "el fet de Nigèria és una interpel·lació mundial que entenem que, amb vivències com la que hem tingut avui en l’escola de Jesús es veu perfectament com els nanos entenen aquest fet i s’hi comprometen". La consellera ha fet aquestes declaracions en el transcurs de la visita a l'Institut escola Daniel Mangrané de l'EMD de Jesús, on ha participat en la campanya internacional.
 
Ha assegurat que els participants d'aquest tipus d'activitat "la podran recordar sempre i agraeixo moltíssim aquest esforç dels centres que avui han aixecat aquesta veu per fer-la arribar arreu en defensa del dret de l’educació de les noies". En aquest punt, ha recordat que la convocatòria "s’ha traçat a tots els centres públics i privats de Catalunya, fent-nos ressò d’una situació que per les noies especialment i les dones crec que ens interpel·la i també al conjunt de la població". Ha recordat que fa gairebé un any es va lliurar el premi Internacional Catalunya a la paquistanesa Malala Yousafzai, "un símbol mundial del dret a l’educació de les noies" i ha recordat que en el seu discurs "va demanar que la societat catalana no defallís en aquesta defensa i que, més enllà de reconèixer-li a ella el valor de lluitar perquè les dones puguin accedir a l’educació, hi havia d’haver un compromís sostingut". L'acte d'avui, tal com ha dit la consellera, s'emmarca en aquesta petició.
 
La consellera també s'ha referit al recurs de cassació contra l'aixecament de les suspensions de les interlocutòries per l'aplicació d'un 25% de castellà en cinc grups de cinc centres catalans, i ha confirmat que demà es presentarà el recurs davant del Tribunal Suprem. Ha afirmat que la mesura serveix "per esgotar totes les vies que facin possible el respecte als projectes lingüístics que garanteixen la presència del castellà i que no podem alterar la voluntat dels pares que han triat un tipus d’escola. Nosaltres anem pas a pas, presentarem el recurs, estem en contacte amb les escoles per veure l’impacte que té aquesta qüestió i l’anirem administrant dia a dia". Ha recordat que "el model que tenim havia estat sempre constitucional i l’únic que hi ha hagut és un canvi de membres del tribunal constitucional, però no de constitució; per tant els projectes lingüístics a l’escola garanteixen i integren el ple domini de les dues llengües oficials, anem incorporant l’anglès i entenem que això s’ha de poder fer pedagògicament i respectem la via judicial però la recorrem cada cop que ho creiem oportú".
 
La consellera també ha participat a la XX Trobada de corals escolars d’educació secundària. Ha agraït l'esforç fet per mestres i professors en favor de la música i ha garantit que la música continuarà present a les aules catalanes: “Catalunya tindrà música encara que el ministre Wert en vulgui prescindir".  Aquest és el primer cop que les Terres de l'Ebre organitzen el seu propi concert, en el qual hi han participat cinc corals. Entre les peces que han interpretat destaca la cançó 1714 que rememora els fets de la Guerra dels Segadors i que se suma als actes del Tricentenari.
 
Aquesta tarda la consellera pronunciarà una conferència a la Cambra de comerç de Tortosa sobre la FP Dual.
 
 
 
 
14 de maig de 2014