La consellera de Benestar Social i Família assisteix al sopar en favor de la residència de les Germanetes dels Pobres Joana Jugan, que enguany celebren el 150è aniversari de l’arribada de la congregació a Lleida
La consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté, ha assistit aquest vespre al sopar en benefici de la residència de les Germanetes dels Pobres Joana Jugan de Lleida. L’acte, que ha tingut lloc a l’Escola d’Hoteleria, celebra enguany la setena edició i coincideix amb el 150è aniversari de l’arribada de les Germanetes dels Pobres a la capital del Segrià.
 
Durant la seva intervenció, la consellera ha felicitat la congregació “per aquest segle i mig de bona feina. Una obra social que demostra com l’Església és a prop de les persones que ho necessiten i fa evident que els religiosos i les religioses coneixeu de primera mà la situació dels més necessitats i els obriu les portes i el cor”.
 
La titular de Benestar Social i Família ha lloat “la tasca al servei de la gent gran que fa aquesta congregació, present arreu del món i que defensa i manté viu el llegat de la seva fundadora Joana Jugan: oferir hospitalitat a les persones grans que ho necessiten acollint-los en espais on es promou, es defensa i se celebra la vida”. Munté ha destacat que aquesta feina “és una peça important de l’engranatge de l’Estat del Benestar”.
 
Neus Munté ha agraït també la tasca de les persones voluntàries “que s’impliquen en les iniciatives que duen a terme les Germanetes dels Pobres: organitzant aquest sopar, fent companyia als padrins i padrines, oferint-los activitats... Sens dubte, fan una feina indispensable i han esdevingut un suport bàsic que permet tirar endavant la missió de la congregació amb les millors garanties”.
 
Neus Munté ha lamentat que “el context actual posa molt difícil les coses per a moltes famílies i des de l’Administració fem mans i mànigues per a donar resposta a totes les necessitats que van sorgint. Ho fem amb molt d’esforç i apostant per una línia de treball realista, centrada en els recursos que tenim, que conegui la realitat del carrer i s’apropi a les necessitats dels ciutadans”. Segons la consellera “només així garantim la cohesió social, i construïm plegats una societat més inclusiva, integradora i solidària”.