“A la recerca del català autèntic” de Daniel Solerdelcoll “Dànius” i Miquel Martí està protagonitzat per un aventurer que vol descobrir les tradicions, la cultura, les ciutats, els pobles i la gent de Catalunya
 
La iniciativa, impulsada pel Departament de Benestar Social i Família, vol promoure la pràctica artística del còmic entre els joves i facilitar la seva inserció professional en aquest àmbit
 
Els titulars del Carnet Jove tindran un descompte del 30 % en el preu de l’entrada al Saló del Còmic, que obre les portes avui i fins diumenge al recinte firal de Montjuïc
Portada del còmic
El còmic inspirat en el Tricentenari, guanyador de l’última edició de la Beca Carnet Jove Connecta’t al Còmic, serà present al 32è Saló Internacional del Còmic de Barcelona que obre avui les portes al recinte firal de Montjuïc. “A la recerca del català autèntic” és el títol de l’obra de la qual són autors Daniel Solerdelcoll “Dànius” i Miquel Martí. Tots dos signaran exemplars a l’espai Carnet Jove del Saló.
 
El llibre relata, en clau d’humor, la història de l’aventurer Mike Iguana Johnsons, que a través d’un programa de televisió al canal DiscoveryCat es dedica a resoldre misteris i buscar monstres i éssers fantàstics arreu del món. En aquesta ocasió, l’aventurer viatjarà per tot Catalunya amb l’afany de descobrir les seves tradicions, la seva cultura, les ciutats, els pobles, la gent i trobar “el català autèntic”. Pel camí coneixerà un gat que parla, una olotina de la qual s’enamorarà i personatges de l’actualitat catalana com Albert Pla, Quim Monzó, Albert Sànchez Piñol, Isabel Coixet o Josmar Gerona, entre d’altres.  
 
La Beca Carnet Jove Connecta’t al Còmic és una iniciativa de l’Agència Catalana de Joventut del Departament de Benestar Social i Família. El premi consisteix en la publicació del treball seleccionat a través de l’editorial Edicions de Ponent. L’objectiu és promoure la pràctica artística del còmic entre els joves, així com de facilitar la seva inserció professional en aquest àmbit.
 
L’espai Carnet Jove del Saló del Còmic també comptarà enguany amb l’exposició de les tires còmiques de la resta de finalistes de l’edició 2013. En els plafons s’hi podran veure exposats els treballs de Pablo Parrado, Marc Jane Chacopino, Bernardo Marcos, Daniel Solerdecoll i Agustí Sousa.
 
Val a dir que els titulars del Carnet Jove tindran un descompte del 30% en el preu de l’entrada al Saló del Còmic.
 
Convocatòria 2014 oberta
Actualment ja està oberta la convocatòria per optar a les Beques Carnet Jove 2014. Les persones interessades poden presentar la seva sol·licitud fins al 28 de maig a través de la web www.carnetjove.cat/connectat.
 
Les beques inclouen l’àmbit del disseny, les lletres, la ràdio, el còmic, la fotografia, el grafisme, la caracterització, el vestuari, l’ambientació, el muntatge musical i l’enginyeria.

1  

Fitxers adjunts

Portada del còmic

Portada del còmic
JPG | 602