Més d’un centenar de professionals de la salut han participat aquest matí a la XVI Jornada de Vacunes amb l’objectiu d’informar-se de les novetats
XVI Jornada de Vacunes de Girona
Els professionals sanitaris de la Regió Sanitària de Girona van administrar l’any passat fins a 257.294 dosis de diferents tipus de vacunes, que haurien evitat uns 7.000 processos infecciosos. La prevenció i el control de les infeccions són un dels reptes del Pla interdepartamental de salut pública (PINSAP). Justament avui més d’un centenar de professionals han participat a Girona en la XVI Jornada de Vacunes, organitzada per l’Agència de Salut Pública de Catalunya a Girona, durant la qual s’ha informat als assistents de les darreres novetats relatives a les vacunacions.
 
Durant l’acte s’ha presentat el nou registre de reaccions adverses a Catalunya i els canvis que s’han plantejat en el calendari de vacunacions sistemàtiques, tant en l’infant com en l’adult. En aquest sentit, cal destacar la implantació de la vacunació contra la tos ferina en les dones embarassades per protegir els seus nadons. A més, responsables de diferents centres vacunals (Blanes, Llançà, Palamós i la Vall d’en Bas) han exposat les estratègies de formació en temes relacionats amb vacunes dirigides a la resta de professionals de les seves Àrees Bàsiques de Salut.
 
Tècnics de l’Agència de Salut Pública de Girona també han abordat la importància de vacunar contra algunes malalties prevenibles, de les quals en els últims anys s’han registrat brots. En concret, s’ha parlat de la importància de vacunar contra la tos ferina, la parotiditis i el xarampió, totes tres malalties molt contagioses i amb alts percentatges d’immunitat si es fa una correcta vacunació.