Reunió de l'Assemblea Territorial de Dones de la Catalunya Central
Reunió de l'Assemblea Territorial de Dones de la Catalunya Central
La coordinadora territorial de l’Institut Català de les Dones (ICD) a Barcelona, Ivet Castaño, va anunciar ahir a Manresa un projecte de col·laboració entre l’ICD, les entitats de dones, i els ens locals de l’Anoia, el Berguedà, Osona i el Bages, que té per objectiu donar visibilitat i reconèixer els sabers, les experiències i les trajectòries de dones especialment significades d’aquestes comarques.
 
En la reunió d’ahir es va explicar que el projecte #Connectades començarà el mes de juny a la comarca de l’Anoia amb l’organització d’un debat entre dones de diferents generacions i que posteriorment es realitzaran sessions similars a la resta de comarques.
 
Tots els debats comptaran amb la implicació i la dinamització de les entitats de dones. Aquest projecte va tenir molt bona acollida per part de les entitats i suposa l’inici d’una nova via de treball. #Connectades és un projecte que també compta amb la complicitat i la participació dels  ens locals, a través dels Serveis d’Informació i Atenció a les Dones.
 
El valor de la iniciativa de col·laboració interinstitucional és el llegat social que sorgeix d’aquesta nova mirada entre generacions de dones, que dialoguen del present, passat i futur, i la seva posterior divulgació a través d’un vídeo de caràcter documental. En aquest sentit, la diferència generacional esdevé una eina de treball cooperatiu que permet compartir i reconèixer les trajectòries de les dones més grans de Catalunya i guardar l’herència de la seva experiència.
 
Aquest document audiovisual posarà de relleu l’experiència, les aportacions i els sabers de les dones, imprescindibles per al progrés de la humanitat. Es vol reflectir el seu saber de vida i per a la vida i el seu rol civilitzador i creador, lluny de la visió històrica que les situa com a víctimes, les invisibilitza i menysté els seus sabers.
 
La coordinadora territorial de l’Institut Català de les Dones, Ivet Castaño, va explicar ahir aquesta iniciativa en el marc de l’Assemblea Territorial de Dones de la Catalunya Central. Les assemblees territorials de dones formen part del Consell Nacional de Dones de Catalunya, òrgan participatiu i consultiu de l’ICD constituït per representants de prop de 400 entitats de dones. A les comarques de la Catalunya Central hi ha 64 entitats de dones que desenvolupen la seva activitat en camps com la cultura, l’empresa, la violència masclista, la coeducació, etc.  
 

1  

Imatges

Reunió de l'Assemblea Territorial de Dones de la Catalunya Central

Reunió de l'Assemblea Territorial de Dones de la Catalunya Central 176