• El projecte té com a objectiu facilitar la intermodalitat bici-tren-bici
  • FGC compta des de fa dos anys amb el servei que ofereix la Biciestació a l’estació de Sarrià del Metro del Vallès
 
Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya és una de les cinc empreses ferroviàries que formen part del projecte BiTiBi, guanyador de la convocatòria CIP-IEE-2013 de la Comissió Europea, que té com a objectiu augmentar l’eficiència energètica del transport europeu gràcies a l’oferiment de serveis que promouen la intermodalitat bici-tren-bici. La participació d’FGC en aquest projecte forma part de la seva estratègia empresarial d’implantació de diversos elements en els trens i estacions per reforçar la intermodalitat entre els diferents sistemes de transport, àmbit on Ferrocarrils n’és pionera i hi treballa des de fa anys.
 
El projecte es basa en la combinació de la bicicleta, el mode energèticament més eficient per les distàncies curtes, i el tren, que ho és per les distàncies llargues. L’oferiment dels serveis BiTiBi té com a objectiu traspassar viatgers del vehicle privat, cap a la combinació d’ambdós transports.  
 
FGC, juntament amb l’empresa Assessoria d’Infraestructures i Mobilitat, i altres socis europeus són els participants del projecte, cofinançat pel programa europeu Intelligent Energy Europe, que té una durada prevista de 3 anys. En els pròxims mesos es definiran les actuacions que s’implementaran durant les proves pilot que en el cas d’FGC es faran a les estacions de Sant Cugat i Sant Boi, amb la participació dels ajuntaments respectius. Entre les actuacions previstes destaquen els espais d’aparcament segur a les estacions de tren i una flota de bicicletes disponible per a empreses i centres d’estudi ubicats a prop de les estacions.
 
FGC ja compta des de fa dos anys amb un d’aquests espais pioners que pretén incentivar el projecte BiTiBi. Es tracta de la Biciestació de Sarrià, un aparcament segur per a bicicletes que disposa d’armariets amb endolls gratuïts per recarregar bicicletes elèctriques, botiga i taller al costat de l’aparcament. A més, hi ha la possibilitat d’encarregar virtualment reparacions sense haver de portar la bicicleta al taller. Per a més informació: http://www.biciestaciobcn.com/.

1  

Imatges

Fotografia BiciEstació FGC Sarrià

Fotografia BiciEstació FGC Sarrià 437

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 171