Territori

El bus exprés.cat de Vilafranca a Barcelona transporta 26.449 viatgers el primer mes

query_builder   16 maig 2014 12:23

event_note Nota de premsa

El bus exprés.cat de Vilafranca a Barcelona transporta 26.449 viatgers el primer mes

  • Amb la posada en funcionament del bus ràpid es va incrementar un 18% l’oferta de tot el corredor
 
 
El bus exprés de Vilafranca ha transportat 26.449 viatgers durant el primer mes de funcionament (març). Així ho ha explicat el conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, durant la inauguració, aquest matí, de les Fires de Maig de Vilafranca del Penedès. Amb la posada en servei del bus exprés de Vilafranca, el 19 de febrer, es va reforçar el corredor amb quatre noves expedicions d’anada i quatre més de tornada de dilluns a divendres feiners, excepte agost, afermant així les hores amb més demanda, el que va representar un increment de l’oferta del 18%.
 
Així, amb les primeres dades disponibles que corresponen al mes de març, l’e6: Barcelona-Vilafranca ha transportat 28 viatgers de mitjana per cada expedició, amb un total de 45 expedicions/dia de dilluns a divendres. El corredor compta amb un total de 22 expedicions d’anada i 23 de tornada de dilluns a divendres excepte agost; 13 expedicions d’anada i 12 de tornada de dilluns a divendres del mes d’agost; 4 expedicions d’anada i 5 de tornada els dissabtes de tot l’any; i 1 expedició d’anada i 2 de tornada els diumenges i festius de tot l’any, excepte Divendres Sant i Nadal.
 
El corredor entre Vilafranca del Penedès i Barcelona, gestionat per l’empresa Hispano Igualadina, és un dels de més demanda i l’any 2013 va transportar un total de 251.920 viatgers.
 
 
Balanç del bus exprés
 
La xarxa exprés.cat que des de l’octubre de 2012 desplega progressivament el Departament de Territori i Sostenibilitat està formada per 40 línies interurbanes que són les que concentren una major demanda de viatgers. Concretament transporten anualment 21,32 milions de passatgers, la qual cosa suposa el 40% de la demanda total, amb ocupacions mitjanes de 30 viatgers/expedició. Les 6 primeres que es van posar en funcionament són: Barcelona-Sabadell; Barcelona-Terrassa; Barcelona-Cerdanyola; Barcelona-Ripollet; Barcelona-Igualada; Barcelona-Vall del Tenes. Aquestes sis han transportat 1.742.614 viatgers durant l’últim any.
 
A part d’aquestes sis i de la de Vilafranca, també estan en servei des d’aquest 2014 les dues primeres fora de l’àmbit de Barcelona. Concretament la que connecta Tarragona amb El Vendrell i Tarragona amb Valls, operatives des del març i abril, respectivament.
 
El desplegament de la xarxa exprés.cat comporta millores en la flota de vehicles, garantint la qualitat, comoditat i l’accessibilitat a persones amb mobilitat reduïda, així com més serveis per als usuaris a l’interior del vehicle, com connexió wifi i informació en temps real, tant a l’interior del vehicle com als pals de parada.
 
La xarxa de bus ràpid de la Generalitat queda integrada sota una mateixa imatge corporativa, exprés.cat, que aporta visibilitat al servei i facilita als usuaris la seva ràpida identificació.

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 105

Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia