• El conseller de la Presidència i portaveu del Govern ha presidit la inauguració de la 62a Fira de Sant Isidre de Solsona, de la qual ha destacat la vitalitat i la voluntat d’internacionalització
  • Francesc Homs ha afirmat que, en termes generals, “la millor política econòmica que podem fer és la llibertat de Catalunya”
  • Sobre l’escrit de la fiscalia considerant que la consulta del 9 de novembre no és legal, el portaveu recorda que “és convenient que els òrgans vinculants de la jurisdicció es pronunciïn quan passin els fets, no abans”
El conseller Homs, durant la visita a la Fira de Solsona
El conseller de la Presidència i portaveu del Govern, Francesc Homs, ha manifestat la “inquietud” i l’”angúnia” que sent el Govern per la “deriva que està prenent el govern espanyol de voler intervenir en la limitació de la llibertat d’expressió a través d’Internet”. El conseller considera que “a vegades al govern espanyol se li’n va la mà”, ja que actualment “té eines al seu abast” per defensar els drets fonamentals.
 
Homs ha afegit que els darrers dies hi ha hagut fets greus que s’han de reprovar, però considera que no s’han de confondre les coses. En aquest sentit, recorda que “els polítics especialment, hem de ser conseqüents amb la decisió que hem pres de fer un servei públic i hem d’estar disposats a assumir la crítica”.
 
El portaveu del Govern ha fet aquestes declaracions en el marc de la 62a Fira de Sant Isidre de Solsona, que se celebra des d’avui i fins diumenge, 18 de maig, amb més de 200 expositors.
 
Durant l’acte d’inauguració, el conseller ha destacat la vitalitat d’una fira que exemplifica “l’instint de sobreviure que ens caracteritza als catalans” i que porta petites empreses a buscar ara vendre a l’exterior. “Des d’aquest punt de vista”, ha dit, “estem plantant una llavor com a país que ens assegura i ens assegurarà una economia molt més lligada amb el món i molt menys depenent, en aquest sentit, de l’Estat espanyol”. Per al conseller, “podríem dir que, comptat i debatut,  la millor política econòmica que podem fer és la llibertat de Catalunya”.
 
Francesc Homs també ha subratllat l’aposta per la sostenibilitat que fa aquest any la Fira de Sant Isidre de Solsona, que per primera vegada ha unit esforços amb el certamen “Masies+Sostenibles”. Per al portaveu del Govern, el compromís amb la sostenibilitat, amb el futur, s’ha de portar a tots els àmbits de la vida, inclosos els pressupostos. “Hem de fer les coses avui en el sentit que projectades en el temps, sostenibles, que puguin tenir continuïtat i que els que vinguin rere nostre puguin agafar el relleu, seguir disposant d’oportunitats”.
 
En aquest sentit, el conseller ha remarcat que el Govern està treballant per trobar una empresa que ocupi el buit deixat pel tancament de la l’antiga planta de Tradema i ha demanat paciència per un “combat que guanyarem”.
 
 “És convenient que els òrgans vinculants de la jurisdicció es pronunciïn quan passin els fets, no abans”
 
Sobre l’escrit de la fiscalia que apunta que la consulta del 9 de novembre no és legal, el conseller de la Presidència ha recordat que la llei de consultes al Parlament encara no s’ha aprovat ni s’ha signat el decret per convocar la consulta, i ha demanat “prudència” als poders vinculats amb la jurisdicció. “És convenient”, ha dit, “que es pronunciïn quan passin els fets, no abans. Això passa en altres llocs, no a les democràcies consolidades”.
 
D’altra banda, el portaveu del Govern ha considerat que el fet que durant el debat a cinc dels candidats europeus es parlés de Catalunya i, en canvi, no se’n fes cap esment al cara a cara entre els candidats del PP i el PSOE “és molt simptomàtic” i “és la constatació d’una miopia política absoluta i total”.