.  L’infractor implicat en un accident sense ferits va donar un resultat de 0,58 a la primera prova d’alcoholèmia.
 
. Amb la nova llei, la conducció sota els efectes de l’alcohol suposa a nivell administratiu una sanció econòmica de 1.000 euros i la pèrdua de 6 punts del permís de conduir
Agents de la Policia de la Generalitat- Mossos d’Esquadra de la Unitat de Trànsit   de Sant Feliu de Llobregat van imputar el matí del divendres 9 de maig un home de 42 anys, de nacionalitat espanyola i veí de Masquefa (Anoia), com a presumpte autor d’un delicte de conducció sota els efectes de l’alcohol.
 
Els fets van tenir lloc el mateix divendres 9 de maig a les 08:20 hores, quan els Mossos d’Esquadra de trànsit van fer la prova d’alcoholèmia a un conductor implicat en un accident de trànsit sense ferits a l’A-2, al punt quilomètric 591,5 a Castellbisbal, després que el conductor presumptament perdés el control del turisme que conduïa, envaint dos carrils de circulació del mateix sentit de la marxa fins a col·lidir amb la tanca de protecció lateral de la via.
 
El resultat de les proves d’alcoholèmia va ser de 0,58 mg/l d’aire expirat a la primera prova i de 0,55 a la segona, motiu pel qual se li va imputar un delicte de conducció sota els efectes de l’alcohol.
 
El conductor afronta ara un delicte que per la via penal està previst amb una condemna de 3 a 6 mesos de presó o una multa de 6 a 12 mesos o treball en benefici de la comunitat de 31 a 90 dies. A més, independentment de l’opció imposada de les tres abans detallades, porta lligada la privació del permís de conduir vehicles a motor i ciclomotors de 1 a 4 anys.  
 
En el cas de que el jutge descartés la via penal i ho passés a la via administrativa se li aplicarà el nou barem sancionador que suposarà al conductor una multa econòmica de 1.000 euros i la pèrdua de 6 punts del permís de conduir, d’un sol cop, la meitat del total de 12 punts de que inicialment disposa en el seu permís qualsevol conductor.
 
Aquesta ha estat, a la Regió Policial Metropolitana Sud, la primera prova d’alcoholèmia positiva amb resultats punibles penalment des de l’entrada en vigor, la setmana passada, de la nova reforma de la Llei de Seguretat Viària.
 
El conductor ha estat imputat pel delicte comès al jutjat de Rubí en funcions de guàrdia i resta pendent de comparèixer al judici resultant de la seva conducció.
 
Àrea de Comunicació,
Sant Feliu de Llobregat, 17 de maig de 2014