. Els Mossos d’Esquadra resolen 25 casos de robatoris a interior cases unifamiliars comesos a Rubí i Sant Cugat arran de la desarticulació el passat mes de febrer d’un grup de lladres especialitzats en aquesta modalitat delictiva
Agents de la Policia de la Generalitat- Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació de la comissari de Rubí van detenir el passat 30 d’abril un home de 34 anys, de nacionalitat espanyola i veí de Barcelona, per tres delictes de robatori a interior de domicili, un en grau de temptativa, a la localitat de Rubí.
 
Els fets es van produir durant el mes de març, en dates diferents però tots al mateix carrer de la població, el carrer Sean Marc Bride.  En tots tres casos l’autor va fer servir el mateix modus operandi: trencament de finestra, de fet en un dels domicilis es van trobar taques de sang al voltant de les restes de vidre trencat.
 
Els objectes que el detingut va aconseguir sostreure als domicilis eren joies, equips informàtics i diners en efectiu.
 
En un altre dels domicilis els propietaris el van sorprendre in fraganti a la seva habitació de matrimoni però el lladre va fugir ràpidament del lloc. La recerca posterior realitzada per una patrulla de mossos que va desplaçar-se al lloc dels fets va permetre localitzar un vehicle molt a prop del domicili el qual  pertanyia a una persona amb antecedents per robatoris interior de domicili.
 
Immediatament els agents van començar a treballar en aquesta línia d’investigació i, amb la col·laboració ciutadana, van poder demostrar que la persona titular del vehicle era la presumpta autora dels tres delictes esmentats.
 
Mentre els investigadors realitzaven tasques de recerca de l’autor, van tenir noticia que havia estat detingut pels mossos d’esquadra d’Igualada a la Pobla de Claramunt (Anoia) “in fraganti” en un altre robatori a interior de domicili, moment en que se li van imputar també els robatoris comesos a Rubí.
 
El passat 1 de maig el detingut va passar a disposició judicial davant el jutjat en funcions de guàrdia d’Igualada el qual decretar el seu ingrés a presó.
 
  
· Resolts 25 robatoris interior de domicili a Rubí i Sant Cugat
 
Paral·lelament i fruit d’una minuciosa investigació arran de la detenció, el passat mes de febrer,  d’un grup criminal especialitzat en robatoris de cases unifamiliars els investigadors han pogut resoldre 25 comesos entre els mesos de setembre i octubre de l’any passat a les localitats de Rubí i Sant Cugat del Vallès.
 
El passat mes de febrer els Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació de Martorell van desarticular un grup criminal de ciutadans d’origen albanès implicat en més de 90 robatoris a interior de domicilis de diferents poblacions de la demarcació de Barcelona. Aquest grup criminal altament especialitzat es dedicava sobretot a robar a cases unifamiliars localitzades prop de zones boscoses i el botí acostumaven a ser joies i diners en efectiu.
 
A partir d’aquesta operació els agents de la Unitat d’Investigació de Rubí van poder relacionar el grup criminal amb els robatoris soferts a les localitats de Rubí i Sant Cugat del Vallès. La investigació posterior ha permès detenir una altra persona que col·laborava amb els autors materials realitzant tasques de xofer pels lladres i que va ser identificada durant la realització dels dispositius de recerca que es van establir, en el seu moment, quan els robatoris van posar en estat d'alerta diferents unitats del cos de Mossos d’Esquadra, entre elles la de mitjans aeris, i les policies locals.
 
Concretament, s'han resolt 12 robatoris amb força a cases de Sant Cugat del Vallès,  nou d'elles a Valldoreix i dos a Mira-sol, així com altres 13 a cases de Rubí, totes elles situades a les urbanitzacions  Can Serrafossà, Can Ximelis i Els Avets.
 
 
 
 
Àrea de Comunicació,
Granollers, 18 de Maig de 2014