·      El BEI concedeix un préstec de 150 milions a l’Institut Català de Finances destinat a incrementar el finançament per a les petites i mitjanes empreses de Catalunya.
 
·      L’ICF hi aportarà 150 milions addicionals, amb l’objectiu d’estimular el creixement econòmic i crear ocupació.
Barcelona, 19 de maig de 2014 .- El Banc Europeu d'Inversions (BEI) ha concedit un préstec de 150 milions d’euros a l'Institut Català de Finances (ICF) destinat a incrementar el finançament per a les empreses petites (fins a 250 empleats) i mitjanes - Midcaps (fins a 3.000 empleats) de Catalunya. El principal objectiu de l’operació és estimular el creixement econòmic i crear ocupació. El conseller delegat de l’ICF, Josep Ramon Sanromà i la vicepresidenta del BEI, Magdalena Álvarez, han signat avui el contracte de préstec a Madrid.
 
L’ICF dedicarà els recursos procedents del BEI a finançar projectes promoguts per petites i mitjanes empreses amb seu i/o establiment a Catalunya. El crèdit del BEI servirà, entre d'altres, per donar suport a les activitats en R+D+i d'aquestes companyies, a la seva internacionalització, a l’augment de les exportacions o a millorar-ne la productivitat i la competitivitat.
 
La línia del BEI contribuirà també a abordar l’atur juvenil. A través d'aquest préstec es vol donar suport a l'ocupació juvenil i al treball autònom, oferint recursos a les petites i mitjanes empreses per tal de que puguin recolzar els joves en les seves primeres ocupacions i contribuir a la seva formació, complementant el seu ensenyament tècnic i superior.
 
L’ICF aportarà 150 milions  d’euros addicionals al préstec rebut del BEI, per la qual cosa l'acord suposa un volum total de 300 milions d’euros de finançament per a les petites i mitjanes empreses de Catalunya. El préstec del BEI oferirà finançament en condicions favorables d'interès i llarg termini, que l’ICF traslladarà als beneficiaris finals dels préstecs.
 
Sobre el Banc Europeu d'Inversions (BEI):
 
El Banc Europeu d'Inversions (BEI) és la institució de finançament a llarg termini de la Unió Europea els accionistes de la qual són els seus Estats membres. El BEI facilita finançament a llarg termini a projectes d'inversió viables a fi de contribuir a l'assoliment dels objectius de la política de la UE.
 
 
Sobre l'Institut Català de Finances (ICF):
 
L'ICF és una entitat financera, fundada el 1985, depenent de la Generalitat de Catalunya.El seu principal objectiu és facilitar l'accés al finançament al teixit empresarial de Catalunya, principalment pimes, per contribuir a la reactivació i el creixement de l'economia catalana.
El 2013, l’entitat financera catalana va finançar, mitjançant préstecs i avals, prop de 1.200 empreses – 98% pimes -, per un import de 620 milions d’euros.

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 385