Direcció General de Comunicació

El Govern adapta el títol de grau superior de disseny en fabricació mecànica a les necessitats del sector

El Govern adapta el títol de grau superior de disseny en fabricació mecànica a les necessitats del sector

query_builder   20 maig 2014 15:03

event_note Nota de premsa

El Govern adapta el títol de grau superior de disseny en fabricació mecànica a les necessitats del sector

  • Aquest cicle formatiu també s’ha renovat per adequar-se a la formació professional establerta a la Llei orgànica d’educació (LOE)
 
El Govern ha aprovat el decret que estableix el currículum del cicle formatiu de grau superior de disseny en fabricació mecànica amb l’objectiu d’adaptar-lo a les necessitats actuals del sector. Així mateix, el currículum s’ha adequat a la formació professional establerta a la LOE (Llei orgànica d’educació) i també se n’han ampliat els continguts. Aquest títol està desenvolupat d’acord amb el catàleg de qualificacions professionals de Catalunya, que permet la integració dels sistemes educatiu i laboral en la formació professional.
 
El nou currículum del cicle de grau superior de disseny en fabricació mecànica amplia continguts en aspectes relacionats amb el desenvolupament de noves tecnologies que afavoreixen nous mètodes de disseny mitjançant programari participatiu, així com tecnologies que integren disseny i producció mitjançant l’aplicació generalitzada de les Tecnologies de la Informació (TIC). El currículum també té en compte la tendència creixent d’utilització de materials sostenibles en el disseny i les tecnologies de fabricació netes, així com el disseny de màquines i eines adaptades a sectors específics de fabricació mecànica i la reducció del temps en relació amb la integració de sistemes de control al procés de fabricació.
 
El nou cicle dóna resposta a les necessitats educatives dels sectors econòmics, atès que el desenvolupament de programari sectoritzat permetrà l’obtenció de metodologies de disseny modulars i adaptables, que agilitzaran les etapes de disseny d’una forma adaptada a les necessitats concretes de cada sector. A més, a causa la contínua evolució de la implantació de tècniques de prototipat ràpid a nivell industrial, el seu ús serà generalitzat i la fabricació de prototipus mitjançant aquestes tecnologies anirà reduint els temps de conceptualització, disseny i validació de productes.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia