Direcció General de Comunicació

El Govern aprova el contracte programa del Teatre Nacional de Catalunya (TNC) per al 2014

El Govern aprova el contracte programa del Teatre Nacional de Catalunya (TNC) per al 2014

query_builder   20 maig 2014 15:01

event_note Nota de premsa

El Govern aprova el contracte programa del Teatre Nacional de Catalunya (TNC) per al 2014

  • L’acord preveu garantir la diversitat de la programació, facilitar l’accés de tota la ciutadania a la cultura, potenciar l’ús de la llengua catalana en les arts escèniques i contribuir a la seva difusió territorial, i promoure la projecció internacional del TNC, entre d’altres
 
El Govern ha aprovat un contracte programa entre el Departament de Cultura i el Teatre Nacional de Catalunya (TNC) per a l’any 2014, que estableix la relació entre les dues institucions i determina els compromisos que assumeix cada part en relació amb la gestió, l’activitat, el finançament i la finalitat pública de l’equipament per a l’exercici 2014.
 
Els objectius estratègics del contracte programa d’enguany són els següents:
 
1.    Garantir la diversitat de la programació amb el teatre com a eix fonamental i impulsar la creació i la innovació en les arts escèniques, tot integrant altres llenguatges i activitats artístiques. L’objectiu és oferir un 70% de representacions teatrals i dedicar la resta de la programació a altres tipus d’espectacles.
 
2.    Facilitar l’accés de tota la ciutadania a la cultura per mitjà de les arts escèniques per posicionar el Teatre Nacional de Catalunya com a servei públic i aconseguir millorar el retorn social de l’aportació pública. Això implicaria oferir un 3% de l’aforament a col·lectius amb risc d’exclusió social i 8 funcions per temporada per escolars de primària.
 
3.    Garantir i potenciar l’ús de la llengua catalana en les arts escèniques i difondre el patrimoni cultural autòcton. L’objectiu és que el nombre de representacions d’espectacles produïts i exhibits en català per temporada arribi al 80%.
 
4.    Contribuir a la difusió territorial de les arts escèniques i potenciar la projecció del TNC en tots els territoris de parla catalana.
 
5.    Desenvolupar estratègies de relació específiques per a cadascun dels públics del TNC (espectadors, patrocinadors i mecenes, mitjans de comunicació, institucions públiques, proveïdors, etc.).
 
6.    Relacionar-se activament amb tot l’àmbit de les arts escèniques del país i establir estratègies de complementarietat entre els agents públics i privats. L’objectiu és arribar al 30% sobre el total dels espectacles coproduïts o exhibits amb centres públics i privats del territori català.
 
7.    Promoure la projecció internacional del TNC i aconseguir que el públic tingui accés a les millors creacions internacionals a Catalunya.
 
8.    Vetllar per la transparència, l’eficiència i la qualitat de la gestió.
 
Una Comissió de Seguiment, integrada per dos representants del Departament d’Economia i Coneixement, dos del Departament de Cultura, i dos del TNC, vetllarà per aconseguir aquests objectius estratègics, amb l’anàlisi constant d’uns indicadors concrets. Les seves funcions seran: avaluar el grau d’assoliment dels objectius i compromisos establerts en el contracte programa d’acord amb els indicadors i proposar les mesures correctores que consideri necessàries per tal de garantir el compliment del contracte programa.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia