• El Govern signa avui l’Acta de replanteig per l’obra de dragatge del canal d’entrada al Port de la Cimentera d’Alcanar
  • El Govern signa demà l’Acta de replanteig de la nova Comissaria dels Mossos d’Esquadra a l’Ametlla de Mar
El delegat del Govern a les Terres de l'Ebre, Xavier Pallarès, en roda de premsa posterior a la reunió del Consell de Direcció de l'Administració Territorial de la Generalitat
El delegat del Govern a les Terres de l’Ebre, Xavier Pallarès, ha presidit aquest matí la reunió del Consell de Direcció de l’Administració Territorial i, en la roda de premsa posterior, ha explicat que avui mateix el Departament de Territori i Sostenibilitat “signa l’Acta de replanteig per les obres del dragatge del canal d’entrada al Port de la Cimentera, que permetran l’ús per a l’empresa Cemex i també treballarem per aconseguir en el futur també ampliar el seu ús ” – ha explicat. Xavier Pallarès també ha comentat que “no entem la preocupació manifestada per l’Ajuntament d’Alcanar per la repercussió mediambiental de les obres perquè saben el procediment i l’acord amb Costes de l’Estat ens permet desplaçar la sorra sobrant molt més enllà de la badia, la qual cosa no repercutirà ni en el sector pesquer ni en el turístic. L’obra es farà ben feta i la preocupació és que pugui estar enllestida en poc més de set setmanes”.
Les obres que establiran un calat de 12 metres aniran a càrrec de l’empresa Dravosa, amb un termini d’execució previst de set setmanes i una inversió de Ports de la Generalitat de 3 MEUR. El gener passat, Ports de la Generalitat i l’empresa cimentera Cemex van signar un acord amb l’objectiu de mantenir l’activitat del port d’Alcanar. En aquest acord, la cimentera es comprometia a mantenir l’operativa industrial de la fàbrica i de les instal·lacions portuàries durant els propers 10 anys, i Ports de la Generalitat a dragar el canal d’entrada del port d’Alcanar. L’acord també estableix un tràfic mínim de mercaderies i obre el moll Número 2 a altres tràfics interessats de la zona. Les característiques tècniques del moll número 2 són:  320 metres de longitud, 11 metres de calat i 15.000 metres quadrats de superfície.
 
D’altra banda, el delegat del Govern també ha avançat que “demà també se signa l’Acta de replanteig de les obres de la nova Comissari dels Mossos d’Esquadra de l’Ametlla que permetrà cobrir la demanda de seguretat i de trànsit de tota la seva àrea d’influència”. Es tracta d’un edifici de 2 plantes, més soterrani, i que té un pressupost de 2’5 MEUR.
 
També en la roda de premsa d’aquest Consell de Direcció, Xavier Pallarès ha volgut destacar la tasca de l’Institut Català de les Dones en la conscienciació entre els joves ebrencs sobre la igualtat entre dones i homes amb la implementació aquest curs de 34 tallers “Estimar no fa mal” que han dut a terme els alumnes de 3r d’ESO, “un programa que s’anirà implementar a la resta de centres amb l’objectiu que el curs 2014-15 es pugui oferir a tots els centres de secundària de les Terres de l’Ebre”.
 
En la reunió, pel que fa al Departament d’Ensenyament s’ha destacat la implantació de 4 nous Cicles de Grau Mitjà per al proper curs d’Electromecànica als instituts del Montsià i Gandesa i, de Preimpressió Digital més el d’Automatització i Robòtica Industrial de l’Institut de l’Ebre a Tortosa.