• Els treballs, amb un pressupost previst d’uns 2,5 MEUR, començaran l’estiu vinent
 
  • L’actuació permetrà recuperar l’espai públic de la plaça afectat per les obres de l’L9 i ampliar el carrer Ramiro de Maetzu
Plaça Sanllehy urbanització
El  Departament de Territori i Sostenibilitat ha obert la licitació, per un import de 2,5 MEUR, de les obres de reurbanització de l’entorn de la plaça Sanllehy, afectat per les obres de l’L9 al tram central. L’obra té com a objectius principals restaurar i millorar la mobilitat de vianants i vehicles, alhora que recuperar al màxim possible l’espai públic de la plaça. Els treballs començaran durant l’estiu que ve, amb un termini d’execució de nou mesos.
 
El projecte preveu la cobertura del pou de l’estació, la urbanització de la plaça i la millora de la mobilitat de vianants i vehicles mitjançant l’ampliació del carrer Ramiro de Maetzu. Com a actuació prèvia, cal recordar que l’any passat es va retirar la gran grua d’obres de la plaça.
 
En total, ara s’actuarà en una superfície de més de 3.000 metres quadrats, aproximadament la meitat dels quals corresponen a la cobertura del pou. Les principals actuacions que es duran a terme són:
 
  • Cobertura del pou de les obres de l’L9: Les obres consistiran en l’execució de diverses plataformes de formigó que permetran cobrir els diferents nivells de la plaça – la plaça Sanllehy es caracteritza per tenir un desnivell pronunciat, amb un màxim de nou metres-- i de part de l’àmbit de l’obra de l’L9.
 
  • Configuració del carrer Ramiro de Maetzu: Aquest carrer passarà a comptar amb dos carrils per als vehicles --d’uns 6,5 metres d’amplada cadascun-- i amb voreres més amples tant al costat mar com en el costat muntanya, en una configuració que ja serà definitiva.
 
  • Urbanització de l’entorn de la plaça: Es formarà una vorera perimetral des de la qual es podrà accedir a l’interior de la plaça mitjançant rampes i escales fixes. Al voltant de la plaça, s’hi plantaran una vintena d’arbres.
 
  • Urbanització de l’interior de la plaça: Es crearà una àrea central amb sauló, vorejada per parterres enjardinats. D’altra banda, es preveu una zona de jocs infantils i una àrea singular pavimentada, a la part més elevada de la plaça, on destacarà una pèrgola que cobrirà part d’aquesta zona, que quedarà en balconada respecte de la resta de la plaça
 
Aquestes obres s’emmarquen en les actuacions consensuades entre la Generalitat i l’Ajuntament de Barcelona per arranjar l’entorn de la plaça Sanllehy i altres espais afectats pel replantejament de l’execució dels treballs de l’L9, ara concentrats en la posada en funcionament del ramal cap a l’Aeroport. En aquest sentit, s’han reurbanitzat les places de Maragall i de Joaquim Folguera (estacions de Maragall i Putxet) i s’ha arranjat l’entorn  de Sarrià i Mandri.
 

1  

Imatges

Plànol actuació

Plànol actuació 104

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 757