Moment de la conferència europea
Moment de la conferència europea
El passat 20 de maig, Catalunya, representada pel Centre de la Propietat Forestal (CPF) i el Centre Tecnològic Forestal de Catalunya (CTFC), va participar a la conferència coorganitzada per la Plataforma de Regions Europees per a la Innovació en Agricultura, Alimentació i Silvicultura ERIAFF, l’Institut Forestal Europeu (EFI) i la Confederació Europea de propietaris forestals, en la qual també van prendre part representants de la Comissió Europea.
 
Els objectius d’aquesta conferència eren identificar els principals reptes del sector forestal europeu, analitzar el paper de la innovació per fer front a aquests reptes i promoure la creació de sinergies entre els diferents actors per adoptar accions comunes davant aquests reptes.
Durant la conferència, els participants varen identificar quatre grans reptes per al sector forestal europeu: gestió dels impactes relacionats amb el canvi climàtic, millora de la gestió sostenible dels boscos, aportació de serveis ecosistèmics i suport a la mobilització de fusta i de biomassa.
 
Durant la  jornada, els experts europeus, entre els quals figurava la Sra. Elena Górriz, enginyera forestal del Departament d’Economia Forestal del CTFC, varen exposar possibles accions per combatre els principals reptes del sector forestal identificats pels participants. Catalunya va defensar la importància de la multifuncionalitat dels boscos mediterranis i dels seus serveis ambientals (i la necessitat d’impulsar models de gestió orientats a potenciar aquesta multifuncionalitat pels beneficis que aporta al conjunt del territori des del punt de vista ambiental, econòmic i territorial) i la necessitat d’impulsar la innovació a tots els nivells de la cadena de valor forestal.
 
Aquesta conferència també va servir per estrènyer les relacions entre les regions membres de la Plataforma ERIAFF i fomentar les sinergies entre els actors d’aquestes regions, que es van focalitzar especialment en la possibilitat de participació conjunta en els nous programes de recerca i innovació comunitaris (HORIZON 2020, EIP).

1  

Fitxers adjunts

Moment de la conferència europea

Moment de la conferència europea
JPG | 2121