• La Xarxa d’Escoles per la Sostenibilitat de Vic, premiada pel jurat de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus
  • Han quedat finalistes dels premis el ciutadà Javier Ruiz Rojas, per la iniciativa personal «Caçadors de Trastets», i l’equip format per l’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà, la Fundació Privada Catalana de Prevenció de Residus i Consum Responsable i el Consorci de les Gavarres, gràcies a l’acció «Desembruta el Riu Daró»
  • Totes tres accions van participar en la cinquena edició de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, organitzada per l’Agència de Residus de Catalunya, i celebrada entre el 16 i el 24 de novembre de 2013
 
La Setmana Europea de la Prevenció de Residus, en el marc del Programa LIFE+ de la Comissió Europea, acaba de distingir en una cerimònia a Roma (Itàlia) tres accions catalanes entre les més destacades de tot el territori europeu.
 
El jurat ha decidit guardonar en la categoria “Escoles” la Xarxa Escoles per la Sostenibilitat de Vic, de l’Ajuntament de Vic, amb el V Premi Europeu de Prevenció de Residus per la celebració del «IV Mercat d’intercanvi de joguines». Aquesta acció té com a objectiu promoure la cultura de la reutilització entre 400 nens i nenes de cicle mitjà de 9 escoles de Vic.
 
En la nova categoria “Ciutadans”, s’ha reconegut com a finalista del premi a Javier Ruiz Rojas per la iniciativa personal «Caçadors de Trastets».  Una acció que promou la neteja d’espais naturals de Rubí fent consciència de la necessitat de reduir la generació de residus i evitar conductes incíviques.
 
En la categoria “Altres” del Premi, l’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà, la Fundació Privada Catalana de Prevenció de Residus i Consum Responsable i el Consorci de les Gavarres han estat finalistes gràcies a l’acció «Desembruta el Riu Daró».  L’acció promou la neteja d’un espai natural posant el punt innovador amb l’ús d’una aplicació mòbil per localitzar i denunciar els abocaments incontrolats al territori.
 
 
La Setmana Europea de la Prevenció de Residus
 
Els Premis s’emmarquen en la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, una iniciativa finançada per la Unió Europea a través del Programa LIFE+ i en la qual, durant cinc anys, han participat fins a 35 estats i regions d’Europa. Amb aquesta Setmana, Europa vol assentar les bases perquè els països desenvolupin diferents actuacions per fomentar entre la població la consciència que hem de generar menys residus. Ho fa a través de la xarxa internacional de ciutats i regions ACR+, una organització que té l’objectiu de promoure el consum responsable de recursos i la gestió sostenible de residus municipals a través de la prevenció en origen, la reutilització i el reciclatge. El president de l’ACR+, i director de l’Agència de Residus de Catalunya, Josep Maria Tost, ha fet la presentació de la cerimònia de lliurament dels guardons.
 
Els premis s’han atorgat a criteri d’un jurat europeu independent que representa les sis categories: administracions i autoritats públiques, entitats educatives, associacions i ONG, empreses i indústries, ciutadans i altres.
 
Catalunya ha participat a la Setmana Europea des de la seva creació, amb un total de 312 entitats responsables de projectes, que han organitzat fins a 2.269 accions, de les quals 6 han estat distingides, en edicions anteriors, amb el Premi Europeu i 5 més han estat finalistes. Totes aquestes accions han tingut, a més, una important participació ciutadana.
 

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 934