• El cap del Govern ha parlat amb els alumnes d’aquesta entitat, que atén nois i noies d’entre 12 i 25 anys en situació de fracàs i abandonament escolar i amb risc d’exclusió social
  • Aquest centre, que té un conveni amb la Generalitat, ofereix una proposta educativa d’alternança entre formació i treball, a més d’orientar, acompanyar i recolzar aquests joves, especialment vulnerables
El president Mas i la consellera Rigau parlant amb professors i alumnes del centre
El president Mas i la consellera Rigau parlant amb professors i alumnes del centre
 
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha visitat aquest migdia, acompanyat de la consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, la Fundació El Llindar, un centre de segona oportunitat, amb conveni amb la Generalitat, que ofereix actuacions educatives i professionalitzadores per a nois i noies d'entre 12 i 25 anys en situació de fracàs i abandonament escolar, especialment vulnerables i amb risc d'exclusió social.
 
El cap de l’Executiu s’ha reunit amb l’equip directiu, encapçalat per Begoña Gasch, i ha parlat amb els alumnes d’aquest centre, que li han explicat les seves experiències en aquesta escola. El Llindar atén nois i noies que no encaixen en les diverses ofertes d’ensenyament reglat, i, a través d’una proposta educativa d’alternança entre formació i treball de qualitat i qualificada, orienten, acompanyen i recolzen aquests joves cap a la vida adulta.
 
Des de la seva creació el 2004, la Fundació ha atès més de 2.600 adolescents i joves del Baix Llobregat i el Barcelonès Sud. Durant el curs passat, 549 joves van participar en els 19 projectes de l’entitat, i el 82% d'aquests nois i noies han obtingut el certificat d’aprofitament.
 
La Fundació El Llindar està integrada per un equip de 30 professionals multidisciplinars, que provenen del camp de l’educació social i del sector professional, i que es coordinen per dissenyar itineraris personalitzats per a cada jove. Així, es treballa amb grups reduïts, d’entre 10 i 15 persones, i cada jove rep l’atenció i el seguiment d’un educador que l’acompanya i l’orienta en tot el seu procés.
 
Entre altres formacions, el centre ofereix tallers de fusteria, lampisteria, serralleria i electricitat, cuina, costura, perruqueria, art (dibuix i pintura), mecànica, guix laminat, imatge, vídeo i expressió, informàtica i noves tecnologies; i formació més especialitzada en transport i manteniment de vehicles, edificació d'obra civil, preparació per a les proves d’accés a cicles formatius, imatge personal i estètica i auxiliar de reparació i manteniment de l’automòbil.
 
El centre també dóna a aquests joves formació acadèmica amb un currículum adaptat i personalitzat a cada situació particular dels joves i adolescents: llengua catalana, llengua castellana, matemàtiques, anglès, ciències socials, ciències naturals, món físic, competència social; i els prepara per a la transició del món educatiu al món laboral: assessorament, pràctiques prelaborals, etc.
 
La Fundació compta amb el suport de diversos departaments de la Generalitat, de l’Ajuntament de Cornellà i d’entitats privades, com la Fundació Cassià Just, el director de la qual, Francesc Vila, ha acompanyat el president durant la visita, juntament amb la tinent d’alcalde i responsable de temes d’educació de l’Ajuntament de Cornellà, Rocío García.

2  

Imatges

Visita a El Llindar (1)

Visita a El Llindar (1) 1328

Visita a El Llindar (2)

Visita a El Llindar (2) 638