moment de l'acte
moment de l'acte
El conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, ha inaugurat avui a Barcelona la XXII edició de la Llotja de Cereals de la Mediterrània, al Saló de Contractacions de la Casa Llotja de Mar.
 
La Llotja de Cereals de la Mediterrània, que se celebra cada any el darrer dimarts del mes de maig, és una jornada de contractació extraordinària, l’objectiu de la qual és concentrar a Barcelona els operadors relacionats amb el tràfic de cereals i productes complementaris, a més de donar a conèixer les activitats i serveis que presta la Casa Llotja del Mar i la posició especial de Barcelona con a centre mercantil de la Mediterrània.
 
La participació en aquesta jornada ha estat com sempre molt nombrosa, ja que en els darrers anys han vingut, en cada edició, més de 500 assistents, provinents de tot l’Estat i d’Europa. A més, la Llotja de Cereals ha comptat amb la col·laboració de moltes empreses.
 
En el decurs de la inauguració, el conseller Pelegrí ha posat en valor els beneficis de la llotja ja que “és un trampolí de progrés econòmic. A més, està al mig d’un sector que té una demanda expansiva i consolidada i que està en la base d’un comerç exterior divers i fort.”
 
A més, el conseller ha destacat la gran importància dels cereals a casa nostra. “La indústria de l’alimentació animal i la indústria càrnia i els seus derivats, representen el 50% del volum de negoci de la indústria agroalimentària catalana, amb unes vendes netes de més de 9.000 milions d’euros. La bona relació qualitat-preu no seria possible sense la intermediació i les accions de molts actors que es visualitzen en La Llotja de Cereals de Barcelona.”
 
La Llotja de Cereals de Barcelona és una institució secular que té el seu origen en el segle XIV amb la construcció de la Casa Llotja de Mar per dipòsit i transacció de cereals. Actua sota la tutela del Departament d’Indústria, Comerç i Turisme de la Generalitat de Catalunya i sota els auspicis de la Cambra Oficial de Comerç, Indústria i Navegació de Barcelona. El 2005 va rebre la creu de Sant Jordi.
 
Compta amb més de 400 adherits, que es divideixen en comerciants, industrials i agents comercials que, de manera regular i professional, es dediquen al tràfic de cereals, llegums, pinsos, fruits secs, farines, conserves, productes de sanitat animal i per a l’alimentació humana i agropecuària i d’altres productes comercialitzats o cotitzats usualment o que més endavant puguin cotitzar-se al Mercat de Cereals de la Casa Llotja de Mar de Barcelona. Les persones concurrents a la Llotja provenen tant de Catalunya com del País Valencià, Aragó, Madrid, les Balears i el sud de França.
 
 
També ens podeu seguir a través de facebook.com/agriculturacat i twitter.com/agriculturacat.

1  

Fitxers adjunts

foto1

foto1
JPG | 2125