Institut Català de les Dones

L'Institut Català de les Dones crea un espai de suport professional per a dones del món polític

query_builder   27 maig 2014 14:01

event_note Nota de premsa

L'Institut Català de les Dones crea un espai de suport professional per a dones del món polític

Escola de dones polítiques Reus
La presidenta de l’Institut Català de les Dones (ICD), Montse Gatell, i el president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet, han inaugurat aquest matí a Reus la primera sessió de l’Escola de Dones Polítiques 2014, que l’ICD organitza a les demarcacions de Tarragona, Terres de l’Ebre, Girona i Lleida. La jornada ha tingut lloc al Palau Bofarull i ha comptat amb la participació de 33 polítiques del Camp de Tarragona.
 
L’objectiu és  reforçar les competències directives i la capacitat de lideratge i comunicació de les electes, promoure les aportacions de les dones a la política local, la seva permanència en els càrrecs i el seu accés a qualsevol àrea política.
 
En l’acte d’inauguració la presidenta de l’ICD ha explicat que “la participació de les dones a la política ha augmentat considerablement, però encara ara només tenim 135 dones alcaldesses, la qual cosa representa un 14,2% del total,  i les dones regidores són un 32,2%”. També ha volgut subratllar que “al voltant d’un 34% d’homes repeteixen legislatura, mentre el percentatge de dones que ho fan és del 27%.  Passen a una tercera legislatura un 14% d’homes i només un 8% de dones”.
 
Per la seva banda, el president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet, ha destacat que “pel sol fet de compartir experiències aquesta jornada és positiva”, i ha posat de manifest que “algun dia aquests percentatge no existiran, ja que s’ha obert un profund canvi a la societat per fomentar la participació de la dona a la vida política i associativa”. I ha recordat que a la demarcació de Tarragona hi ha 30 alcaldesses i prop de 500 regidores.
 
Les sessions que s’han iniciat avui a Reus inclouen un espai de mentoring per fomentar l'aprenentatge i el progrés de les carreres de les dones a través de l'experiència i l'habilitat d'altres professionals que comparteixen els seus coneixements. Consisteix en què dones amb una amplia i reconeguda experiència en el camp de la política acompanyen i aconsellen d’altres en la seva carrera i àmbit professional.
 
L’Escola de Dones Polítiques  vol ser un espai de trobada, reflexió i intercanvi, punt de partida per a la creació de xarxes de col·laboració entre dones polítiques al territori. La jornada de Reus compta amb una conferència a càrrec de la psicòloga i coach Hermínia Gomà, i una sessió de mentoring amb l’alcaldessa de Porrera, Maria Mercè Juncosa; l’alcaldessa de Riudecols, Anna Aragonès i la regidora de l’ajuntament d’Almoster, Coia del Rio.
 
Aquest espai és obert a totes les dones i s’ofereix en el marc d’un programa de l’Institut de Formació Política per a Dones, creat l’any 2008 per la Diputació de Barcelona. La incorporació de l’ICD a aquest programa permet que dones electes de municipis de la resta de demarcacions puguin accedir a aquesta formació.

1  

Imatges

Inauguració a Reus de l'Escola de Dones Polítiques

Inauguració a Reus de l'Escola de Dones Polítiques 2742

Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia