Drets Socials

Una nova xerrada del servei postadopció de Benestar Social i Família es retransmetrà des de Barcelona en directe a Girona, Tarragona i Lleida

El proper dijous, 5 de juny, tindrà lloc la primera conferència d'enguany, basada en les adopcions transracials

query_builder   30 maig 2014 10:00

event_note Nota de premsa

Una nova xerrada del servei postadopció de Benestar Social i Família es retransmetrà des de Barcelona en directe a Girona, Tarragona i Lleida

El proper dijous, 5 de juny, tindrà lloc la primera conferència d'enguany, basada en les adopcions transracials

El proper dijous 5 de juny tindrà lloc la xerrada “Identitat i adopció transracial”, a càrrec de Montserrat Rius, psicòloga de la Fundació Eulàlia Torras de Beà i especialista en adopció, i Cari McCay, una ciutadana d’origen guineà que va ser adoptada als anys 70 per una família catalana, que exposarà la seva experiència com a filla adoptada per una família d’una altra raça.
 
Aquesta serà la primera de les xerrades que s’han organitzat per al 2014 per part del Servei d’atenció postadoptiva que ofereix el Departament de Benestar Social i Família, a través de l’Institut Català de l’Acolliment i l’Adopció (ICAA).
 
“Identitat i adopció transracial” és una xerrada centrada en l’entorn del procés de configuració de la identitat personal en els infants i se centrarà en les particularitats que es donen en el cas d’infants adoptats, especialment quan es tracta d’una adopció transracial.
 
L’acte tindrà lloc a les 18.30h al Centre d’Estudis Jurídics i Formació Especialitzada de Barcelona (Carrer d’Ausiàs Marc, 40) i serà reproduïda en temps real a Tarragona (Serveis Territorials de Cultura a Tarragona – C. Major, 14), Girona (Delegació Territorial del Govern a Girona – Pl. Pompeu Fabra, 1) i Lleida (Diputació de Lleida – C. del Carme, 26).
 
Aquesta serà la quarta vegada que un acte d’aquestes característiques serà reproduïda en temps real fora de Barcelona, ja que les tres conferències de l’any passat es van poder seguir a través d’aquesta tècnica des de Girona, Tarragona i Lleida.
 
Èxit de participació en les anteriors convocatòries
 
L’ICAA va voler donar l’any 2012 un nou impuls al Servei d’atenció postadoptiva, dirigit tant a famílies adoptives com a infants adoptats, amb la programació d’un cicle de xerrades i una renovació i actualització del web d’aquest organisme. Aquesta iniciativa va tenir una gran acceptació per part de les famílies motius pel qual es va donar continuïtat a la iniciativa i des de l’any passat es poden seguir també mitjançant aquest sistema de reproducció en temps real a les capitals de demarcació, per tal d’arribar al màxim de famílies.
 
D’altra banda, el Departament de Benestar Social i Família penja amb posterioritat totes les xerrades del Servei d’atenció postadoptiva a la seva web per tal que puguin ser visualitzades de nou per les famílies, per aquelles persones que no hi van poder assistir i pels professionals interessats en el tema.
 
Adopcions al 2013
 
Durant l’any 2013 un total de 335 infants van ser adoptats per famílies catalanes. D’aquests, 84 eren infants de Catalunya i 251 van ser adoptats a 23 països estrangers, entre els quals destaquen Rússia (75), Etiòpia (50), Marroc (32), Xina (30) i Colòmbia (14).
 
L’any 2013 l’ICAA va recollir 314 sol·licituds d’adopció nacional i 504 d’internacional.

1  

Fitxers adjunts

Annex: dades d'adopció a Girona, Tarragona, Terres de l'Ebre i Lleida

Annex: dades d'adopció a Girona, Tarragona, Terres de l'Ebre i Lleida
PDF | 14

Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia