• El cap de l’Executiu ha lliurat aquesta nit el Premi Jove Empresari 2013, atorgat per l’AIJEC
  • Els fundadors de l’empresa de videojocs Social Point han estat els guardonats de la nit, juntament amb la companyia Palens Barcelona, com a millor iniciativa empresarial
Premi AIJEC
El president Mas amb els fundadors de Social Point, guanyadors del Premi
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha reivindicat aquesta nit el concepte de “la segona oportunitat”, com un valor que “hauríem d’introduir en les neurones de la nostra societat, la qual està massa acostumada a titllar de fracassat aquell que no se’n surt a la primera”. El cap del Govern ha defensat aquest concepte, i ha subratllat que “no només val per a les persones o les empreses sinó també per als països”, i, per això, ha recordat que “aquest és un país que sempre ha cercat amb insistència, i esperem que amb talent, la segona oportunitat”.
 
Artur Mas ha realitzat aquestes declaracions en el decurs de l’acte de lliurament del XXI Premi Jove Empresari 2013, que ha atorgat aquesta nit l’Associació Independent Joves Empresaris de Catalunya (AIJEC), en un acte celebrat al Born Centre Cultural de Barcelona. El president Mas ha estat l’encarregat de lliurar el premi als guanyadors, Horacio Martos i Andrés Bou, de l’empresa Social Point.
 
En el decurs de la seva intervenció, el cap de l’Executiu ha fet seu el lema d’aquesta XXI edició dels Premis, que és “Crear valor des dels valors”, i ha reivindicat l’esforç i la perseverança com a motors per al progrés. En aquest sentit, el president ha subratllat que “les coses que de vegades semblen impossibles, en un moment determinat si es deixa brasa suficient poden acabar renaixent, i, a la llarga, es poden convertir, com a mínim en una gran expectativa”.   
 
El president ha fet un símil entre “la capacitat de resistència i de superació” de Catalunya  amb “els valors que representeu els joves empresaris com vosaltres”, uns valors, ha remarcat “sedimentats al llarg de la història, que han dibuixat les característiques d’aquest país”.
 
En un altre moment del seu discurs, Artur Mas ha posat també en relleu el fet que molts dels candidats presentats al Premi portin la marca Barcelona acompanyant el nom de l’empresa. El president ha subratllat que "Barcelona, com a marca potent al món, fa 20 anys pràcticament no existia, i ha estat només en una sola generació que s’ha convertit en una marca que obre les portes al món”.
 
A més del president de la Generalitat i l’alcalde, han estat presents també en aquest acte el president i el vicepresident de l’AIJEC, Marc Bonavia i Pau Garcia-Milà, respectivament.
 
 
Guanyadors de la XXI edició
 
La guanyadora del Premi Jove Empresari 2013, l’empresa Social Point, és una de les companyies de videojocs amb creixement més ràpid mundialment. El jurat ha valorat que l’empresa fundada per Horacio Martos i Andrés Bou hagi convertit Barcelona en una de les seus dels jocs socials, amb un equip de 190 persones que desenvolupen jocs molt populars amb més de 50 milions d’usuaris arreu del món cada mes. Aquests empresaris havien quedat finalistes d’aquest Premi Jove Empresari, juntament amb Carlota Pi, de l’empresa HolaLuz.com i Pau Bach, de Batec Mobility.
 
A més d’aquest guardó, l’AIJEC ha atorgat també altres distincions, entre les quals destaca la Millor Iniciativa Empresarial 2013, que l’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha lliurat a l’empresa Palens Barcelona. En aquest cas, el jurat ha tingut en compte el component innovador d’aquesta empresa nascuda a la capital catalana l’agost de 2012 i que es dedica al disseny i fabricació d’ulleres de fusta.
 
En el decurs de la cerimònia, l’associació empresarial ha lliurat també altres reconeixements, com el premi Futur Empresari al millor projecte emprenedor treballat per menors de 18 anys, a l’Escola Emprenedoria Catalana; el premi a la Millor Trajectòria Empresarial, que s’entrega a un empresari consolidat per distingir la seva trajectòria, al president d’Hotusa, Amancio López; i el premi a la Millor Qualitat Lingüística, a La Impossible.Llibreters, que ha lliurat el conseller Mascarell.
 
L’AIJEC organitza aquest Premi des de l’any 1993 amb la finalitat d’impulsar, motivar i donar visibilitat pública a les millors iniciatives empresarials dels joves catalans. En aquesta edició s’han rebut un total de 107 candidatures, una xifra rècord mai abans aconseguida, i el jurat ha valorat la idea inicial de negoci, l’esperit emprenedor, la trajectòria i els reptes i perspectives de futur de les candidatures presentades.
 
 
 

2  

Imatges

Guanyadors del premi

Guanyadors del premi 344

Foto de grup

Foto de grup 485