• El telèfon 112 va rebre ahir 129 trucades relacionades amb pluges
  • De cara a la propera tarda s’esperen nous xàfecs al nord-est del país
 
 
Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) ha desactivat a primera hora del matí l’Alerta del Pla especial d'emergències per inundacions a Catalunya INUNCAT un cop el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) ha donat per finalitzat l’episodi de pluges intenses que han afectat els darrers dos dies el territori sense causar incidències greus. Tot i així, s’han produït algunes inundacions a zones properes a les rieres de les comarques del Vallès Oriental i del Maresme.
 
El telèfon d’emergències 112 ha rebut un total de 129 trucades relacionades amb les pluges des d’ahir al migdia fins a la finalització de l’episodi la passada mitjanit. La majoria d’aquestes (94 trucades) es van concentrar ahir a la tarda, entre les 18.00 i les 20.30 hores i, per comarques, es van realitzar des del Vallès Oriental (45 trucades) i des del Maresme (43 trucades). Per poblacions, en aquesta franja horària, el 112 va rebre 23 trucades des de les Franqueses del Vallès i 15 des de Mataró. A partir de les 21.00 hores l’episodi de pluges va anar clarament a la baixa, i el telèfon 112 va rebre 7 trucades més entre les 21.00 i la 1.30 hores de la matinada.
 
El servei de tren no ha estat interromput tot i que s’ha produït alguna incidència a la línia de la costa que ha causat demores en el servei. El Servei Català de Trànsit (SCT) informa que, a causa de les pluges, ahir al vespre es va produir una esllavissada de pedres a la N-II a Sant Pol de Mar que va obligar a fer pas alternatiu però la circulació es va normalitzar a les 22.00 hores.
 
Els Bombers de la Generalitat no han hagut de fer cap sortida per pluges durant la nit.
 
De cara a aquesta tarda s’esperen noves pluges que afectaran sobretot el terç nord-est del territori.
 
El Pla INUNCAT ha passat a fase d’Avís per les maniobres ordinàries de desguàs que encara s’estan realitzant en alguns embassaments.
 
Riu Segre:
- Partidor de Balaguer: 28 m3/s
- Sant Llorenç de Montgai: 10 m3/s