La titular de Benestar Social i Família ha intervingut en la cloenda de la trobada al Parc d’Atraccions del Tibidabo
La consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté, ha refermat avui el suport del Govern al col·lectiu de famílies nombroses durant la cloenda del VI Congrés de l’Associació de Famílies Nombroses de Catalunya (FANOC) al Parc d’Atraccions del Tibidabo.
 
Durant el seu discurs, Munté ha recordat que un dels grans objectius del Pla de suport a la família fins el 2016 és millorar el suport a les famílies amb necessitats específiques: “les famílies nombroses requereixen d’accions concretes per mitigar les conseqüències de la seva situació i, per això, impulsem un nou marc legislatiu que donarà resposta a les seves circumstàncies i necessitats”.
 
Segons la consellera, es tracta d’un compromís del programa electoral de 2012 que s’afegeix a la futura Llei de suport a les famílies, que també inclourà la casuística de les famílies nombroses.
 
Neus Munté ha destacat els avenços que comportarà el Pla de suport a la família aprovat l’any passat pel Govern, essent com és “un full de ruta que permetrà millores concretes, realistes amb l’entorn i l’escenari actual, que es tradueixin en la creació de més nuclis familiars i en la millora del benestar de les famílies catalanes”. Així mateix, ha destacat el programa de formació per a pares i mares “Créixer en Família” i el programa “Vacances en Família”, que ofereix condicions avantatjoses a famílies nombroses i monoparentals per gaudir de la Xarxa Nacional d’Albergs Socials de Catalunya.
 
La consellera ha recordat que enguany se celebra el 20è aniversari de l’Any Internacional de la Família: “avui és important recordar la importància de seguir impulsant la parentalitat positiva, entesa com un conjunt de conductes i pautes d’actuació que procurin el benestar dels menors i el seu creixement com a persones”.
 
Munté ha assegurat que “la família és un valor resistent i un coixí social indispensable en l’actualitat. A Catalunya gaudeix d’una salut de ferro, malgrat la globalització i els temps accelerats que ens ha tocat viure, la família continua essent la referència, el nucli dur, el pinyol, el moll de l’ós de la nostra societat”.
 
La consellera, que ha estat acompanyada per la secretària de Família, Dolors Gordi; ha fet entrega d’un dels VI Premis FANOC. Amb el lema “En família, tot és possible” avui també se celebra el Dia de les Famílies Nombroses del Parc d’Atraccions del Tibidabo amb entrades gratuïtes i descomptes per a pares i fills.