Representants de les institucions i els centres culturals gallecs implicats en la Mostra
Representants de les institucions i els centres culturals gallecs implicats en la Mostra
El delegat del Govern de la Generalitat a Barcelona, Fernando Brea, i el secretari general d’Emigració de la Xunta de Galícia, Antonio Rodríguez, acompanyats del regidor de Comerç, Consum i Mercats de l’Ajuntament de Barcelona, Raimon Blasi, han inaugurat avui  “Galícia i Catalunya, mostra agroalimentària i cultural’ al Moll de Fusta de Barcelona, que l’acollirà durant els dies 29, 30, 31 de maig i 1 de juny.
 
Durant els parlaments inaugurals, Fernando Brea, ha destacat “l’esforç conjunt per coordinar tantes institucions i entitats” amb la col·laboració de la diàspora gallega per “promocionar els productes de qualitat de les nostres terres”. El secretari general d’Emigració de la Xunta de Galícia, Antonio Rodríguez, que ha subratllat la implicació dels poble gallec en les terres d’acollida com ara Catalunya, ha agraït la col·laboració de totes les administracions i entitats implicades i ha obert la porta perquè la iniciativa es repeteixi a Galícia “esperem amb els braços oberts que porteu un tros de Catalunya a Galícia com nosaltres ho hem fet amb aquesta mostra”.  Per la seva banda, el regidor de Comerç, Consum i Mercats de l’Ajuntament de Barcelona, Raimon Blasi, que, en nom de l’alcalde de Barcelona, ha remarcat la importància d’aquesta iniciativa, ha agraït la cessió d’espais del Port de Barcelona i ha expressat el desig que es pugui repetir.
 
L’acte inaugural també ha comptat amb la participació del secretari general del Mar de la Xunta de Galícia, Juan Maneiro; el director dels Serveis Territorials del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Marià Morera; la directora de Relacions Ciutadanes i Institucionals de l’Ajuntament de Barcelona; el director de Màrqueting de l’Agència Catalana de Turisme del Departament d’Empresa i Ocupació,  Jordi Secall; els representants dels centres culturals d’arrel gallega i el responsable de Relacions amb les Cases Regionals del Departament de Governació i Relacions Institucionals, F. Xavier Cortés.
 
Mostra de productes i de productors locals
 
Amb la voluntat de potenciar les interrelacions entre Galícia i Catalunya, la Generalitat de Catalunya i la Xunta de Galícia han posat en marxa "Galícia i Catalunya, mostra agroalimentària i cultural", que forma part de la iniciativa Galícia, Pòrtic Universal. La mostra oferirà una aula de tast professional amb un ampli programa de degustacions d’un maridatge de productes de qualitat, una exposició d’artesania gallega, demostracions d’activitats artesanals, àrees d’informació turística i actuacions de grups musicals, entre els quals destaquen les dels grups Milladoiro, Riu i Xarop de Canya.
 
El Departament de Governació i Relacions Institucionals, on estan adscrits els centres culturals d’arrel gallega, ha coordinat el suport institucional de la Xunta de Galícia, dels departaments d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, de Cultura i d’Empresa i Ocupació; així com de l’Ajuntament de Barcelona i de la Diputació de Barcelona.
 
Cal destacar també la col·laboració de l’emblemàtic Centre Gallec de Barcelona, així com de la resta de centres culturals d’arrels gallegues arreu del territori, concretament als municipis de Barcelona, Badalona, Cerdanyola del Vallès, Cornellà de Llobregat, l’Hospitalet de Llobregat, la Llagosta, Lleida, Mollet del Vallès, Rubí, Sabadell, Tarragona i Terrassa.
 
La implicació dels centres culturals, amb una nova visió a l’hora de gestionar la cultura representativa d’altres comunitats de l’Estat espanyol a Catalunya, i l’aposta de la Xunta de Galícia per donar suport a la realització d’activitats que combinen la promoció de la qualitat dels productes gallecs i dels mateixos recursos turístics, són dos dels principals elements de l’organització d’aquesta mostra.
 
Aula de tast professional amb maridatge de productes de qualitat
 
El projecte Gustum serà l’encarregat de la mostra agroalimentària catalana amb un total de 57 productors artesans agrolimentaris de diferents comarques catalanes. Cada dia haurà una mostra de 15 productors diferents: vi, oli, cervesa artesana, xocolata, galetes, formatges, embotits, licors, etc. Durant els 4 dies que dura la mostra es podran degustar els productes amb compra prèvia de  tiquets, el 50 % del valor d’aquests tiquets seran destinats a menjadors socials (l’altre 50% serà per al productor), en l’espai també es podran adquirir qualsevol d’aquests productes.
 
Galícia, Pòrtic Universal és una infraestructura molt versàtil que inclou una exposició d’artesania gallega, una mostra de productes alimentaris gallecs amb denominació d’origen, una demostració d’una activitat artesanal gallega, àrees d’informació de Turgalicia i Xacobeo, una aula professional de tasts i actuacions de grups musicals. A més, també es vendran productes de cada consell regulador dels productes agroalimentaris emparats per denominació d’origen o indicatiu geogràfic protegit que participen en aquesta iniciativa.
 
Es pot fer seguiment de "Galícia i Catalunya, mostra agroalimentària i cultural" a través de les xarxes socials seguint l'etiqueta #MostraGaliciaCAT.

3  

Imatges

Representants de les institucions i els centres culturals gallecs implicats en la Mostra

Representants de les institucions i els centres culturals gallecs implicats en la Mostra 1006

El delegat del govern, Fernando Brea, els secretaris generals del Mar i d'Emigració de la Xunta, i el director territorial d'Agricultura provant unes cireres ecològiques a la carpa de Gustum

El delegat del govern, Fernando Brea, els secretaris generals del Mar i d'Emigració de la Xunta, i el director territorial d'Agricultura provant unes cireres ecològiques a la carpa de Gustum 3221

El delegat del Govern català a Barcelona, Fernando Brea, durant els parlaments inaugurals, amb la resta d'autoritats

El delegat del Govern català a Barcelona, Fernando Brea, durant els parlaments inaugurals, amb la resta d'autoritats 2963