• El conveni farà possible l’activació dels bioreactors de membrana, que incrementaran la qualitat de l’aigua tractada a la planta
 
  • Actualment s’estan duent a terme les proves del sistema que comportaran l’activació progressiva de les sis noves línies de tractament
 
Depuradora
L’Agència Catalana de l’Aigua i l’Ajuntament de Sabadell han signat recentment un conveni de col·laboració destinat a posar en marxa les instal·lacions que permetran millorar la qualitat de l’aigua tractada a la depuradora de Sabadell Riu-Sec.
 
L’actuació que s’activarà consisteix en un tractament de depuració amb bioreactors de membrana, que faran possible una millora de la qualitat de l’aigua tractada a la planta. En aquest sentit, actualment s’estan duent a terme les proves del sistema que, amb una duració total de 15 mesos, comportaran l’activació progressiva de les 6 línies que formen part del tractament de depuració de la depuradora.
 
La depuradora de Sabadell, de la qual l’ajuntament és l’administració actuant, dóna servei a una població de 200.000 habitants equivalents i tracta un cabal de 33.000 m3/dia.
 
Sanejament a Catalunya
 
El Programa de Sanejament d’Aigües Residuals Urbanes (PSARU) inclou les actuacions necessàries per a la millora dels sistemes existents, així com la posada en marxa dels nous per garantir el manteniment o millora de l’estat ecològic de les nostres aigües superficials, subterrànies i marines.
 
A data d’avui les depuradores existents a Catalunya garanteixen el sanejament de més del 95,5% de la població catalana.

4  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 143

Panoràmica de la depuradora de Sabadell Riu Sec

Panoràmica de la depuradora de Sabadell Riu Sec
JPG | 2476

Detall de la depuradora de Sabadell Riu-Sec

Detall de la depuradora de Sabadell Riu-Sec
JPG | 878

Part de la depuradora de Sabadell Riu-Sec

Part de la depuradora de Sabadell Riu-Sec
JPG | 652