moment de l'acte
moment de l'actr
 
 
El conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, acompanyat del director general d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries, Domènec Vila, del director general de l’Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI) i conseller delegat executiu de l’empresa pública Promotora d’Exportacions Agroalimentàries (PRODECA), Jordi Bort, així com del director dels Serveis Territorials del Departament a Lleida, ha presidit aquest migdia, a Mollerussa, el primer Tast Solidari de l’Associació ‘Vi per Vida’.
 
Josep Maria Pelegrí ha volgut obrir la seva intervenció agraint la tasca, la capacitat de superació i la vocació de servei de l’esmentada Associació i, especialment, al seu impulsor, el sommelier mollerussenc Xavier Ayala, i ha considerat “un honor donar inici al primer tast solidari d’aquesta entitat, els beneficis del qual es destinaran a l’Institut de Recerca Biomèdica de Barcelona per a treballar en la recerca científica de la metàstasi”.
 
Tot seguit, Pelegrí s’ha referit al nexe vi – recerca científica per a afirmar que és “imprescindible continuar potenciant la recerca i la investigació científica. Catalunya té grans potencials i no hem de deixar que marxin. La R+D+i és igual a futur, especialment si aquesta és útil i reverteix tant econòmicament com socialment. I, en aquest punt, vull reconèixer la important tasca que realitzen els instituts de recerca i investigació del nostre país que, dia a dia, ens ofereixen noves esperances per a afrontar els reptes futurs”.
 
El conseller també ha incidit en la relació alimentació – nutrició – salut, ha destacat la responsabilitat individual en la salut, i ha assenyalat que “també és imprescindible donar suport a les iniciatives vitivinícoles i de gaudi i promoció del vi, per tal de continuar desenvolupant el gran potencial del sector que tenim, tenim moltes oportunitats per endavant”. En aquest punt, ha destacat la bona qualitat dels nostres vins més i el seu bon posicionament; i ha fet palès que la Denominació d’Origen (DO) Costers del Segre és la quarta DO productora de vi a Catalunya en Hl i se situa en la tercera posició en volum de comercialització en el mercat interior, tercera a la UE i tercera al mercat exterior.
 
Així, Josep Maria Pelegrí ha subratllat que “és important que es promocioni aquesta DO, però celebro que, més enllà, promocioneu les altres DO que tenim al territori català a través de més tastos a la tardor”; i ha remarcat també que “parlar del vi és també parlar del territori, del paisatge... i de les persones” i que Xavier Ayala, l’Associació ‘Vi per Vida’, “ha sabut conjugar el plaer del vi per lluitar contra la metàstasi i potenciar la recerca científica, dos mons que, a Catalunya, tenen un gran prestigi i reconeixement”.
 
Pelegrí  ha tancat la seva intervenció agraint un cop més la participació en l’acte i desitjant que sigui un èxit per a poder ajudar a la investigació i recerca.
 
 
 
També ens podeu seguir a través de facebook.com/agricultura.cat i twitter.com/agriculturacat.
 

2  

Fitxers adjunts

foto1

foto1
JPEG | 1056

foto2

foto2
JPG | 473