Agència Catalana de l'Aigua

Platja

L'ACA inicia el pla de vigilància de la qualitat de les aigües de bany per aquest estiu, amb la inclusió de dues noves platges i una nova zona de bany interior

query_builder   31 maig 2014 09:00

event_note Nota de premsa

L'ACA inicia el pla de vigilància de la qualitat de les aigües de bany per aquest estiu, amb la inclusió de dues noves platges i una nova zona de bany interior

  • Es controlaran 225 platges, dues més que a l’estiu passat, amb la incorporació de la platges del Morro del Vedell (Palamós) i del Canyadell (Torredembarra/Altafulla) i 13 zones de bany interior, una més que l’any passat afegint la platja d’Ogern a Bassella (Alt Urgell)
  • Entre l’1 de juny i el 15 de setembre es duran a terme 8 mostrejos per analitzar i controlar la qualitat de l’aigua a les platges i 4 mostrejos a les aigües interiors continentals des de l’1 de juliol al 31 d’agost, tal i com estableix la directiva europea d’aigües de bany
  • Durant l’estiu de 2013, el 96% de les platges catalanes va obtenir una qualitat excel·lent, una proporció que es manté estable tots els anys
Platja
L’Agència Catalana de l’Aigua inicia aquest cap de setmana el desenvolupament del pla de vigilància de la qualitat de les platges i de les aigúes de bany, que es durà a terme entre l’1 de juny i el 15 de setembre.
 
Durant aquest període, que comprèn 16 setmanes de control (igual que a l’estiu de 2013), es faran 8 controls analítics (a més d’un previ que s’ha dut a terme el 19 de maig) per garantir la qualitat de l’aigua a les zones de bany del litoral, donant així compliment als postulats de la Directiva europea d’aigües de bany (2006/7/CE) i del Reial Decret 1341/2007.
 
Cal tenir en compte que durant l’estiu de 2013, un 96% de les platges catalanes va obtenir, de mitjana, una qualitat excel·lent, proporció que es manté molt estable tots els anys.
 
En la campanya d’aquest estiu es controlarà un total de 225 platges (amb 250 punts de control), dues més que l’any passat arran de la inclusió de les platges del Morro del Vedell (Palamós) i del Canyadell (Torredembarra/Altafulla).  Aquestes 225 platges es distribueixen per demarcacions de la següent manera: 80 platges a Girona, 74 a Tarragona i 71 a Barcelona.
 
El pla de vigilància que enceta aquest cap de setmana l’Agència, a més de vetllar per la salubritat de l’aigua de bany, també farà un seguiment de possibles punts d’abocament i d’eventuals proliferacions de fitoplàncton, la majoria de les quals acostumen a ser innòcues per als banyistes.
 
A banda de les aigües litorals, la campanya d’enguany també vetllarà pel bon estat qualitatiu de 13 zones de bany interior, una més que l’any passat. En aquest sentit, enguany s’ha incorporat una nova zona de bany interior, la platja d’Ogern al municipi de Bassella (Alt Urgell).
 
Pel que fa a la resta de zones de bany interior, cinc d’elles corresponen a Lleida (tres a l’embassament de Sant Antoni, una al riu Segre a Camarasa, i la platja d’Ogern a Bassella), tres a Girona (una a l’embassament de Boadella i dues a l’estany de Banyoles), quatre a Barcelona (dues a l’embassament de Sau, una a Sant Ponç i una altra a la Baells) i, finalment, una a Tarragona (embassament de Siurana). 
 
A les zones de bany interior es duran a terme 4 mostrejos a les aigües interiors continentals, en el període comprès entre l’1 de juliol i el 31 d’agost, tal i com estableix la directiva europea d’aigües de bany.

2  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 174

Inspector agafant mostres d'aigua de la platja

Inspector agafant mostres d'aigua de la platja
JPG | 426

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia