• El conseller de TES, Santi Vila, i l’alcalde, Fermí Santamaria, signen el conveni pel qual la Generalitat traspassa a l’Ajuntament un tram d’1,2 quilòmetres
 
  • L’acord inclou l’execució d’obres al ferm i tasques d’integració de la carretera a la trama urbana, amb una inversió prevista de 2,6 MEUR
Llagostera C-65 travessera
El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, i l’alcalde de Llagostera, Fermí Santamaria, han signat avui el conveni de col·laboració que recull el traspàs de la Generalitat a l’Ajuntament de la travessera de l’antiga C-65 (C-65z) al seu pas pel municipi i l’execució d’obres de millora i d’integració de la via a la trama urbana, Aquest conveni respon al canvi de funcionalitat de la travessera, que ha perdut la seva condició de carretera, per l’existència de la variant de la C-65, i actualment forma part de la xarxa viària municipal.
 
Així, l’acord preveu el traspàs d’un tram d’1,2 quilòmetres de longitud, des de la sortida de l’enllaç est de la variant de Llagostera fins a la intersecció amb la carretera C-253a. Aquest traspàs es farà efectiu un cop finalitzin les obres per a millorar i adequar la via a l’entorn urbà pel qual discorre. Aquests treballs, que tenen un termini d’execució de nou mesos, comportaran una inversió conjunta de 2,6 MEUR –a finançar aproximadament al 50% per part de cada administració.
 
Concretament, les tasques que es duran a terme consistiran en:
·         Reforçament i renovació del ferm.
·         Pavimentació amb voreres i adequació de les existents.
·         Millora dels sistemes de drenatge.
·         Senyalització horitzontal, vertical, d'orientació i disposició de barreres de seguretat.
·         Habilitació d'espais per a l'aparcament.
·         Substitució de l'enllumenat, instal·lació de passos de vianants amb semàfors i elements d'arbrat i enjardinament.
·         Desviament i reposició dels serveis afectats: línies elèctriques, de proveïment d’aigua, gas, telecomunicacions i reg.
·         Millora de la xarxa de serveis urbans , en què cal remarcar la construcció d'un nou col·lector de pluvials.
 
El Departament de Territori i Sostenibilitat serà l’encarregat de la licitació, adjudicació i execució de les obres. Es preveu que els treballs es licitin pròximament.

1  

Imatges

Plànol

Plànol 1161

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 254