Direcció General de Comunicació

El Govern, amb l'educació ambiental

Nous ajuts per a la sensibilització ambiental i 15 anys d'Escoles Verdes

query_builder   2 juny 2014 08:00

event_note Nota de premsa

El Govern, amb l'educació ambiental

Nous ajuts per a la sensibilització ambiental i 15 anys d'Escoles Verdes

El Govern destina 600.000 euros a l’educació i sensibilització ambiental
 
L’impuls de polítiques ambientals de lluita contra el canvi climàtic és un dels objectius establerts en el Pla de Govern de Catalunya 2013-2016, que vincula la recuperació econòmica als compromisos de respecte al medi ambient i a la conservació del nostre entorn natural. D’entre les actuacions a impulsar, destaquen la informació i l’educació ambiental.
 
En aquest sentit, el Govern ha aprovat recentment les subvencions per al finançament de projectes d’educació i sensibilització ambiental per als anys 2014 i 2015amb un import de 600.000 euros, destinats a fundacions i entitats sense finalitat de lucre.
 
L’any 2013, el Govern va  subvencionar 16 projectes relacionats amb l’educació i la sensibilització ambiental, destinats a la conservació dels ecosistemes aquàtics continentals, litorals o marins; bàsicament mitjançat serveis ambientals que presten al benestar de les persones, la reducció de residus, i la disminució de la contaminació de l’aire en zones urbanes. En total, unes 12.000 persones es van beneficiar d’aquestes iniciatives, impulsades per 32 entitats.
 
 
15 anys del programa Escoles Verdes
 
Amb l’objectiu de fomentar l’educació ambiental, el curs 1998-1999 va néixer el programa Escoles Verdes, com un compromís del Govern per donar suport a tots els centres educatius de Catalunya que volien innovar, incloure, avançar, sistematitzar i organitzar accions educatives per afrontar, des de l'educació, els nous reptes i valors de la sostenibilitat. Aquell curs, 12 escoles van posar en marxa el programa.
 
Des d’aleshores, cada any s’han anat multiplicant les adhesions, que han arribat a les 623 actuals. Enguany, 42 centres han rebut el Distintiu d’Escola Verda i 157 l’han renovat.
 
 
El 5 de juny, Dia Mundial del Medi Ambient
 
Coincidint amb el Dia Mundial del Medi Ambient, el proper 5 de juny, la Generalitat lliurarà els Premis Medi Ambient i els Premis de les Escoles Verdes 2014, que enguany s’emmarquen en el Decenni Internacional per a l’Acció “L’Aigua, font de vida”.
 
Paral·lelament, del 31 de maig al 8 de juny, es posa en marxa la segona Setmana del Voluntariat Ambiental, que ofereix als ciutadans participar en una cinquantena d'activitats de protecció de l'entorn i les entitats ambientals s’obren a la participació ciutadana per donar-se visibilitat i fer-se ressò dels seus projectes.
Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia