El Servei Català de Trànsit (SCT) informa que aquest cap de setmana, des de les 15.00 h de divendres 30 de maig fins a les 20.00 h d’avui diumenge 1 de juny, s’han registrat dos accidents mortals amb dos motoristes morts a la xarxa viària interurbana de Catalunya.
 
El darrer sinistre mortal ha passat aquesta tarda de diumenge, cap a les 15.54 h, al punt quilomètric 137,2 de la C-31 al Vendrell (Baix Penedès) en sentit Calafell. Primer hi ha hagut una sortida de via d’una motocicleta que ha acabat topant contra la tanca de seguretat. A conseqüència de l’impacte, el vehicle de dues rodes s’ha desplaçat cap a l’esquerra i ha col·lidit frontalment amb un turisme que circulava en sentit contrari. Arran d’aquesta col·lisió, el motorista ha mort. Es tracta de Rufino F.M, de 48 anys d’edat, nacionalitat espanyola i veí del Vendrell. Pel que fa al conductor del turisme, ha resultat il·lès.  
 
L’altre accident va ocórrer ahir dissabte al matí, cap a les 06.56 h, al punt quilomètric 78,6 de la C-33 a l’altura de Montcada i Reixac (Vallès Occidental) en sentit Barcelona. Hi va haver un encalç entre una motocicleta i un turisme. A conseqüència d’això, el motorista va morir. Es tracta de Ramon R.B, de 38 anys d’edat, veí de Bigues i Riells i de nacionalitat espanyola. Arran de l’accident, hi va haver restriccions a l’autopista fins a les 09.40 h.
 
A banda d’això, aquest cap de setmana un altre motorista ha resultat ferit de gravetat per accident. Avui diumenge, cap a les 12.27 h, una motocicleta ha sortit de la via i ha xocat contra la tanca de seguretat al punt quilomètric 35 de la LV-4241a, a l’altura de Guixers (Solsonès), en sentit Berga. El motorista ha estat traslladat en helicòpter a l’hospital de Manresa en estat greu.
 
Davant d’això, l’SCT demana que no s’abaixi la guàrdia en els desplaçaments i recorda la importància de moderar la velocitat, mantenir la distància de seguretat entre vehicles, utilitzar els sistemes de seguretat passiva (casc, cinturó de seguretat i sistemes de retenció infantil) i evitar tota distracció al volant o manillar. Així mateix, també insisteix en la importància de mantenir en bon estat el vehicle que es condueix.
 
Pel que fa a la mobilitat, aquesta tarda de diumenge d’operació tornada del cap de setmana, hi ha hagut força volum de trànsit a la N-340 a l’altura de Torredembarra i Bellvei en sentit Barcelona; a la C-17 entre Tagamanent i el Figaró en sentit Granollers per obres; i a la C-31 a Sitges en sentit Barcelona. A més, al llarg del dia, també hi ha hagut les incidències següents:
 
-       N-340: tallada a Subirats en tots dos sentits per un accident entre dos turismes amb dos ferits menys greus;
-       N-240: tallada a Vallmoll en tots dos sentits per un tràiler avariat;
-       C-17: ocupat el voral a Parets del Vallès en sentit Vic per un accident entre dos turismes sense ferits;
-       N-II: un carril tallat al Masnou en sentit Barcelona per una col·lisió entre tres turismes amb sis ferits lleus;
-       N-IIa: tallada a Mataró en tots dos sentits pel XIV Triatló Ciutat de Mataró. Desviaments per la C-32.
 
Ahir dissabte, l’afectació viària més rellevant va ser a l’AP-2 a la Bisbal del Penedès en sentit Barcelona. Cap a les 10.10 h, un camió que transportava sosa càustica es va incendiar al punt quilomètric 225 i, de retruc, va provocar un petit incendi de vegetació. Com transportava una mercaderia perillosa, Protecció Civil va activar el Pla d’Emergències TRANSCAT en fase d’alerta. Aquesta via va patir diferents restriccions fins a les 19 h. A banda d’això, també hi va haver aquestes afectacions viàries:
 
-       N-260: es va donar pas alternatiu a Prullans per una sortida de via d’un turisme que va bolcar i va provocar una persona ferida de gravetat;
-       C-58: es va tallar a Sabadell en sentit Barcelona per una col·lisió entre dos turismes;
-       C-31: es va tallar a L’Hospitalet de Llobregat d’entrada a Barcelona per una manifestació;
-       B-10: es va tallar la sortida 21 de Ciutat Vella en sentit Nus de la Trinitat per una manifestació;
-       C-16: hi va haver restriccions a Navàs en sentit Barcelona per esllavissades;
-       N-II: es va tallar a Mataró en tots dos sentits per una cursa. Desviaments per la C-32;
-       C-32: es van tallar les sortides 100 de Mataró oest en tots dos sentits per una manifestació.
 
 
 

1  

Fitxers adjunts

Nota en pdf. Balanç de les incidències més destacades del cap de setmana del 30 de maig a l'1 de juny

Nota en pdf. Balanç de les incidències més destacades del cap de setmana del 30 de maig a l'1 de juny
PDF | 66