Enric Vendrell ha advertit que "ens trobem en un context de greu analfabetisme religiós", encara que hi ha persones i institucions al país que “ fa anys que miren de trobar la manera d'esmenar aquesta situació".  
Catalunya Religió
 
Es referia a l'Escola Pia de Catalunya i a l'associació Unesco per al diàleg interreligiós (AUDIR), que han presentat el 6 de maig a la Llibreria Claret un conjunt de vuit pòsters que reprodueixen les característiques dels centres de culte de vuit de les tretze tradicions religioses presents avui a Catalunya: catòlica, cristiana protestant, cristiana ortodoxa, hindú, sikh, budista, jueva i musulmana.
 
Aquest material de caràcter pedagògic,  que ha comptat amb el suport de la Direcció General d’Afers Religiosos, ha estat il·lustrat per Mercè Iglesias i incorpora una unitat didàctica “per treballar a l'aula però també al carrer", segons ha apunta tel president d'AUDIR Francesc Torradeflot. Per a Jaume Pallarolas, provincial dels escolapis a Catalunya, “els alumnes que tenim a les escoles són diversos com diversa és la nostra societat actual. A les vint escoles que avui té a Catalunya l’Escola Pia, promotora d’aquest material didàctic, hi ha alumnes de les 8 tradicions religioses que avui presentem a través dels pòsters.
 
Tot i la pluralitat religiosa existent, Enric Vendrell ha advertit que no es coneix prou i que "estem graduant nois i noies a les escoles que no tenen cap referent de les diverses religions presents a casa nostra, i moltes vegades ha estat l'escola religiosa la que, com ara, ha sortit a buscar solucions ". Aquest material ha comptat també amb el suport i l’assessorament de les comunitats religioses representades als pòsters i s’ampliarà també les altres confessions igualment presents a la nostra societat.
Es pot adquirir a la llibreria Claret, al preu de 10 euros i es pot veure i descarregar al web del Departament de Governació i Relacions Institucionals.