El conseller a la foto de família amb els guardonats
El conseller de la Presidència i portaveu del Govern, Francesc Homs, ha recorregut al dilema hamletià per cloure l’acte de lliurament del Premi BBVA de Teatre 2014 que s’ha lliurat a L’Atlàntida de Vic. Adaptant les famoses paraules de Shakespeare, el conseller ha dit que “davant del dilema del ser o no ser, som un país que ha decidit ser. I ser requereix coratge, determinació, treball i compromís”. En aquest sentit, Homs ha destacat que “tots els testimonis que hem vist avui a l’escenari, els actors i les companyies, hi són perquè han decidit ser. I són gràcies al seu esforç, determinació i sacrifici”.
 
El conseller ha felicitat així tots els guardonats i la resta d’iniciatives presentades -99 en total en la categoria de millor espectacle- que han estat “un tast extraordinari del nivell de compromís que té el teatre al nostre país”. Per al portaveu del Govern “el teatre és un dels signes d’identitat més potents d’un país” i, per tant, “és un orgull tenir un teatre amb tant nivell i una gran satisfacció”.
 
Durant la gala, ha estat premiada l’actriu Montserrat Carulla per la seva trajectòria professional; l’actriu Cristina Fernández i l’actor Oriol Casals; la companyia Femarec com a reconeixement social i l’obra Harket (Protocolo) com a millor espectacle teatral, que s’ha endut un premi de 16.000 euros per impulsar noves creacions teatrals.
 
Homs ha volgut agrair, en nom del Govern, a la Fundació Antigues Caixes Catalanes (FACC) i el BBVA per haver mantingut aquesta iniciativa “que premia i promou el teatre, i suposa un compromís amb el territori”.